Вашата количка е празна!

Едва ли съществува човек, който да не чувал за прословутата по цял свят марка Armani. Всъщност жени и мъже, млади и стари поне веднъж в живота си са попадали на дреха, обувки, часовник и какво ли не друго, произведено от един от най-известните дизайнери на всички времена.

Марката е създадена през далечната 1975 година от един изключително находчив мъж, наречен Джорджо Армани. Заедно със своя приятел Серджио Галиоти те решават да поставят началото на бранда, инвестирайки 10 000 щатски долара. Днес тази марка притежава изключително много продукти, като едни от тях са: аксесоари, козметика, аромати, мебели, бижута, очила и прочие. Тя успява да групира 12 различни линии, като най-известните от тях са:

  • Giorgio Armani Privé;
  • Giorgio Armani;
  • Armani Collezioni;
  • Emporio Armani;
  • Armani Jeans;
  • Armani Exchange A/X.

Както става ясно, това са само част от линиите, които са резултат от усърдния труд на двамата добри приятели.

Историята на една от най-известните марки по цял свят Armani

Сигурно ще се изненадате, но в края на 2005 година продажбите на марката достигат до завидните 1,69 млрд. долара. Това е постижение, с което не могат да се похвалят десетки брандове, считащи себе си за преуспели. Към днешна дата Армани успява да отвори вратите на 13 фабрики, разположени по всичките краища на света. Част от екипа са близо 4 700 души.

Магазините, носещи това име, са приблизително 300 и се намират в 36 страни. Неотдавна, през 2012 година компанията успява да си завоюва място във висшата мода под наименованието Giorgio Armani Privé.

Кои са основните линии на марката

  • Giorgio Armani Privé

Именно тази линия е представяна по време на модната седмица в Париж. Моделите, които са представяни там, са били направени с една единствена цел, а именно с тях да се дефилира. Те не се предлагат сред магазините на компанията и трудно някоя знаменитост можела да се снабди с някой от тоалетите. Онези, които са привърженици на марката, са имали удоволствието да носят върху себе си някой от великолепните облекла, заплащайки изключително висока цена за това.

  • Giorgio Armani

Тази линия е най-скъпата и колекциите се предлагат в 75 бутика, намиращи се по цял свят. Освен в дрехи и аксесоари, Армани инвестира също така в индустрията на ресторантьорството и по-запознатите от вас знаят това.

  • Armani Collezioni

Тази линия успява да демонстрира изключително високо качество, което няма как да бъде неоценено от ценителите на модата.

  • Emporio Armani

Именно тази линия е насочена изцяло към дамите на средна възраст. Счита се, че тази марка е сред най-разпространените и е на трето място като достъпност, имайки се предвид цената на тоалетите.