Показани 1 от 24 | 211 (9 Страници)

Пълното наименование на японската компания е латинската фраза „Anima Sana In Corpore Sano“, която преведено на български означава „Здрав разум в здраво тяло“. Основната мисия на компанията се състои в това да се превърне в лидер, благодарение на това, което реши да произвежда. За създателя на Asics е важно марката да се превърне в номер едно за всички спортни ентусиасти по цял свят.

За да постигне този нечуван успех, то създателят решава да прилага нови технологии при производството на артикули, както и да се вслушва в това какво иска тялото. Обещанието, отправено към хилядите почитатели на Asics е свързано с това, че марката ще донесе хармония на тялото и душата, посредством материите, кройките, удобството и комфорта на облеклото и обувките.

Историята на Asics

Още през далечната 1949 година в Кобе, Япония отваря врати компанията на Кихачиро Оницука. Тя се занимава главно с производството на баскетболни маратонки. По-късно за нейно име избира ASICS. Така тя продължава да бъде разпознавана и до днес. Името е било променено през 1977 година.

В епицентъра на политиката на създадената японска компания заляга становището, че дрехите и обувките, които тя създава трябва не просто да осигуряват търсеното удобство, но също така да успяват да насърчават по някакъв начин хората да спортуват, тъй като спортът определя здравето на човек и поддържа неговия тонус.

През същата година, когато е било променено името на компанията, е стартирал и внос на продукти Asics в Съединените американски Щати. Те са били оценени подобаващо от потребителите там и качеството им е било признато и утвърдено.

През май, 1999 година в Кобе е бил открит Изследователски институт по спортни науки. Той е допринасял изключително много за създаването и сформирането на нови идеи и технологии, по които да бъдат създавани модерните и съвременни обувки и облекла. Много голяма част от спортистите и треньорите от цял свят са участвали в едни от най-важните и значими разработки.

Благодарение на съвместната работа с едни от най-признатите спортисти, събрани от цял свят, компанията получава възможността да разработи наистина нечувани продукти, отговарящи на търсенията на масовия потребител. Нека все пак да не забравяме, че за хората, занимаващи се активно със спортни занимания, обувките и облеклото са съществено важна част, която в никакъв случай не бива да се подценява.

И до днес компанията продължава да бъде лидер и да се занимава активно с производство на нови линии, достигащи до хората по цял свят. Тя е предпочитана сред много от своите конкуренти, заради това, че успява да въведе модели, запечатани в историята като ненадминато по комфорт, удобство и защита.