Вашата количка е празна!

Чудите ли се с каква дейност се занимава тази компания и до колко е разпознаваема тя на пазара у нас, а и по целия свят? Става въпрос за една от най-известните американски компании, занимаващи се активно с проектирането, производството и продаването на дрехи, предназначени както за мъже, така и за жени.

Интересни факти за една от най-предпочитаните марки в света

Вратите на компанията отварят през далечната 1975 година. За неин основател се счита Джеф Клайн. Тя стартира изцяло с производството на облекло, подходящо за военните представители. Противно на общоприетото мнение, Авирекс не е била американски военен доставчик по време на Втората световна война. През 1987 г. компанията работи по преиздаването на А-2 яке за военновъздушните сили на САЩ.

През 2006 г. основателят на компанията продава бранда и търговската марка на Avirex, както и спортните и хип-хоп линиите на Avirex в Европа, Япония и САЩ. Новият собственик на марката Avirex в Съединените щати е Eck Unltd. Клайн основава нова компания за военно облекло Cockpit USA.

Каква е историята на компанията

Историята на Avirex започва преди известно време, когато малката тогава компания се занимава активно с производството на кожени якета, предназначени за американската армия, флот и военновъздушни сили.

По-късно през 60-те години, поради увеличаването на разходите за производство, Военноморските сили отменят производството на сакото G-1. Точно тогава малката фабрика е рискувала да затвори вратите си. За щастие, в средата на 70-те години, мъдър адвокат от Аризона е дал идеята всички тези кожени творения да достигат до по-широка общност от хора и точно тогава е била регистрирана търговската марка Avirex.

Думата "Avirex" произлиза от комбинацията от латински avis, което означава птици, и rex, което означава цар. Това на свой ред значи, че колекциите облекла са предназначени за ползване от членовете на авиацията и в същото време биват изработени от възможно най-високия клас платове.

Avirex се превръща в известен по цял свят бранд през 1963 г., когато Стив МакКуин е бил облечен в чифт дънки и кожено яке във филма 'The Great Escape'. Европейската централа на Avirex се намира в Милано в един от най-важните модни райони на града. Днес компанията се слави с 14 магазина в Италия и Испания.

Ако до този момент не сте дръзвали да разгледате предложенията на този световноизвестен бранд, апелираме към вас да го направите. Гарантираме, че всяка една покупка, дело на тази марка, е изключително прецизно изработена и ще ви накара да се чувствате наистина стилни и с класа.