Вашата количка е празна!

Azzaro е модна компания, основана от Лорис Аззаро (9 февруари 1933 г. - 20 ноември 2003 г.), който е моден дизайнор от френско-италиански произход. Той е роден в Тунис от сицилиански родители и е заминал за Париж, за да създаде парфюмни линии през 1962 г. През 1968 г. неговият бизнес е имал огромен успех. Той е известен с това, че е сътворил бляскави рокли за елита на френското общество.

Често неговите творения са украсени с орнаментирани бисери и дръзки изрезки. Известно е също, че използва ярко оцветени вериги, вплетени в ризи, за да изработи сложни рокли. През дългата си кариера е имал удоволствието да създаде модели, носени от редица известни личности, сред които Далида, София Лорен, Ракел Уелч, Мариса Беренсън, Клаудия Кардинале, Изабел Аджани, Кейт Уинслет, Марион Котилар и Никол Кидман.

Azzaro  - за колекциите и още нещо

Колекциите на този бранд винаги са се появявали на пазара по азбучен ред. Колекциите от първия сезон на марката са включвали дрехи, чиито имена за започвали с А, продължавали са с Б и така нататък. Създателят на марката е признал, че понякога може да пропусне буквите Q, X или Z тъй като е било сложно да измисли име точно с тези букви.

Azzaro представя на модния подиум широка гама от продукти, включително женски и мъжки линии за облекло и аксесоари, както и широка гама от аромати. През 1975 г. създава първия си аромат за жени "Couture", който се превръща в негова запазена марка. С течение на времето брандът добива популярност, благодарение на своите аромати, както и с дрехите си, разбира се.

Любимият цвят на дизайнера, както на много от вас вероятно е направило впечатление, е синият, както той цитира: "Синият цвят е цветът, който ми подхожда". Неговите вдъхновения идват от околностите на родната му страна, Тунис. Той го свързва с небето, водата и природата, като цяло.

Какво още не знаем за създателя на марката

Лорис Азаро умира на 70-годишна възраст в Париж, Франция през ноември 2003 г. През същата тази година мястото му е били заето от френската дизайнерка Ванеса Сюърд, която е била на чело на компанията в продължение на цели седем години до 2011 година.

През октомври 2006 г. се налагат нови и значителни промени, свързани изцяло с андорската компания Reig, която придобива правата върху марката. Тя се занимава с хотилиерство, имоти, банки и мода. До този момент е била активна в цели седем страни.

Помнете, че Azzaro винаги ще бъде един от най-желаните брандове сред потребителите по цял свят, тъй като  колекциите й са олицетворение на върховното и неизживяното.