Показани 1 от 24 | 89 (4 Страници)

Навярно повечето от вас са чували за тази луксозна къща, основана от Пиер Балмейн през далечната 1945 година. Днес френската компания прославя името си сред множество градове, като сред тях са Ню Йорк, Лос Анджелис, Лас Вегас, Маями и в Милано. Тя разполага с 16 магазина, в които се предлагат брилянтни облекла, предназначени изцяло за хората с изтънчен вкус и неустоима визия.

Интересни факти от историята на Balmain

Знае се, че през 2016 година компанията се превръща в собственост на Mayhoola Investments. Известно е, че тя бива придобита за огромна сума, която наброява приблизително 500 милиона евро. За огромно съжаление на последователите на бранда, дизайнерът – основател не обича да споделя информация, свързана с приходите на компанията, но от достоверни източници успяхме да разберем, че през 2015 година фирмата оценява приходите си на стойност 120 милиона.

Пиер Балмейн е роден през далечната 1914 година във Франция. Баща му е притежавал занаятчийски бизнес, а майка му и сестра му са отворили свой собствен моден бутик, където често той е работил там след смъртта на баща си през 1921 г. Той посещава École des Beaux-Arts през 1933-1934 г. с намерение да изучава архитектура, но вместо това прекарва мнозинството от времето си, проектирайки рокли.

В края на 30-те години дизайнерът служи във френските военновъздушни сили и армейски пионерски корпус. След като е обявен мир, той работи в Lucien Lelong и открива собствената си модна къща под негово име в центъра на модата, а именно в Париж. Той издава първата си колекция през октомври 1945 г. и първия му аромат Джоли Мадам през 1949 г. Излишно е да споменаваме, че тази негова изява на подиума е била белязана с нечуван успех.

В периода след Втората световна война Пиер Балмейн се превръща в човек, чието име е било познато за всеки, независимо дали си бил притежател на негово облекло или не. Дрехите, които създава, са били част от гардероба на истински звезди като Ава Гарднър и Бриджит Бардо, както и на първата дама на Никарагуа Надежда Портокарреро  и кралица Сирикит от Тайланд.

Какво се случва след смъртта на Балмейн

Балмейн напуска този свят през 1982 година. Начело на неговата компания Balmain застава Erik Mortensen, който е бил считан за дясната ръка на френския дизайнер. Той става част от екипа на компанията през 1951 година, когато се присъединява като асистент. След като наследява компанията той се стреми към това да поддържа мястото й на върха, като се опитва да прави известни подобрения, но в никакъв случай целта му не е да променя стила на облеклата, създадени от великия Балмейн.

Марката е една от най-известните по целия свят и нейните облекла са олицетворение на стил, класа, изтънченост и неустоима визия!