Показани 1 от 24 | 37 (2 Страници)

Ценителите на високия клас обувки несъмнено са чували за тази марка, която успява да се превърне в любима за милиони хора по цял свят. Тя е абсолютно олицетворение на качество, стил, класа, удобство и най-вече, незаменим комфорт. Ако до сега единственото, което сте правили, е да посетите някой от търговските обекти или онлайн магазини и да се снабдите с желания продукт, то настъпи момента, в който да се информирате кой стои зад всички тези произведения на изкуството, достигащи до вас напълно достъпно.

История на компанията

Birkenstock е производител на обувки със седалище в Нойщад (Вид), Германия. Фирмата продава германска марка сандали Birkenstock и други обувки, подходящи за различните сезони, които се открояват с гумени подметки и самата форма на обувката пасва по възможно най-перфектния начин на всеки крак.

Компанията отваря своите врати през далечната 1774 година. През 1896 г. пра-правнукът на Йохан Конрад Биркенсток разработва първата конструирана стелка, която да се използва от обущарите в производството на класически обувки. Също така през 1896 г. Карл отваря два магазина за обувки във Франкфурт, Германия, където продължава да прави и продава своите стелки.

През 1925 г. Конрад Биркенсток  разширява компанията, като закупува голяма фабрика във Фридберг, Хесен. След Втората световна война (1939–1945) сандалът е бил популярен сред завръщащите се войници заради ортопедичната стелка, от която изморените им ходила са се нуждаели в него момент.

През 1996 година обувките, носещи тази марка, достигат до пазара в САЩ и успяват да пожънат същия този успех, какъвто и в родината си. През 2007 г. собствениците на Birkenstock Orthopädie GmbH & Co. KG закупуват дългогодишния си дистрибуторски партньор Birkenstock Distribution USA, Inc. (BDUSA).

Марго Фрейзър е човекът, който се заема с отговорната задача да ги разпространява в Сан Франсиско, Калифорния, но за жалост не успява да се справи с това свое задължение. В САЩ марката се харесва в началото най-много от подрастващите представители на силния пол и от децата. С течение на времето тя се превръща във фаворит на хората от всяка възраст.

Какво превръща обувките Birkenstock в незаменими

Няколко са основните предпоставки, заради които чифт Birkenstock не може да се сравни с никоя друга обувка. На първо място това е качеството, за което дори не е необходимо да коментираме дълго, тъй като то става ясно още щом стъпалото ви усети извивките на избрания от вас модел. Друга ясна предпоставка е самият дизайн – няма как да не се влюбите в него. Birkenstock предлага всичко, от което се нуждае модерният гражданин днес!