Показани 1 от 11 | 11 (1 Страници)

Това е най-старата марка за мъжки дрехи в САЩ. За нейно седалище е избран Манхатън, Ню Йорк. Компанията поставя своето начало през далечната 1818 година.

В началото тя стартира изцяло като семеен бизнес на милиардера Клаудио дел Векио, който е с италиански произход.

Освен мода за мъже, марката се занимава и с производството на колекции, предназначени изцяло за представителите от силния пол. През юни 2014 година настъпват промени – Зак Посен застава на поста директор на компанията.

Каква е историята на най-старата компания за мъжки облекла в САЩ

На 7-ми април 1818 година Хенри Сендс Брукс, който тогава е на 45 години, решава да отвори вратите на световноизвестния по-късно бранд.

За него преди всичко е било важно да се занимава с производството на качествени дрехи, които да подхождат на хора на всякаква възраст, както и да ги продава на цени, достъпни за масовия потребител.

Истината е, че той безупречно успява да постигне тази своя цел и неслучайно компанията се развива със светкавична скорост в света на модата и се превръща в една от най-разпознаваемите до онзи момент.

През 1845 Брукс най-накрая се решава да открехне вратите на своя първи магазин, намиращ се в Манхатън.

Интересен факт е, че през средата на деветнадесети век братята Брукс снабдяват президента на САЩ с костюми и го приемат като един от най-лоялните си клиенти.

Другото нещо, с което братята се открояват, са именно произведените от тях дрехи, предназначени специално за робите.

В историята на САЩ има 45 президента, от които 40 са носели дрехите на световноизвестните братя. Те са гласували пълно доверие на дизайнерите и са ги считали за едни от най-добрите.

Именно поради тази причина всички американски президенти не са изпитвали ни най-малко колебание да се покажат пред света с палта или друг вид облекла, дело на този бранд.

Любопитни факти за Brooks Brothers

Последният член от семейството Брукс, е Уинтроп Холи Брукс . Той е бил на чело на компанията от 1935 година до 1946 година, когато всъщност се е състояла самата продажба.

Интересен факт е и че до 1971 година магазините на Brooks Brothers, намиращи се в Манхатън, Чикаго, Бостън, Сан Франциско, Питсбърг, Лос Анджелис, Атланта, Вашингтон и Сейнт Луис, са част от търговския конгломерат Garfinckel, Brooks Brothers, Miller & Rhoads, Inc.

През 1988 година компанията е се е превърнала в собственост на британската фирма Marks & Spencer.

Онези от вас, които до този момент не са успели да се докоснат от близо с колекциите на Brooks Brothers, сега би бил добър момент да го направят.