Показани 1 от 24 | 33 (2 Страници)

Една от най-известните марки за очила безспорно е познатата на всички Carrera. Този бранд успява да затвърди позициите си на най-горното стъпало в модния свят и години наред е сред любимците за потребителите.

Както повечето от вас знаят, това продължава и до днес. Ако до този момент не сте се сблъсквали с произведение на изкуството, носещо марката, то сега е моментът да преосмислите това и да инвестирате в покупката на уникални и неповторими очила, които мигновено ще превърнат визията ви в неустоима и свръх привлекателна.

Каква е историята на компанията

Някой от вас може и да не знаят, но Carrera е търговска марка на Safilo Group S.p.A, занимаваща се единствено с проектирането и произвеждането на слънчеви очила и спортни модели очила. Компанията поставя началото си през 1956 година в Австрия. Човекът, виновен за това брандът да бъде разпознаваем по цял свят, се нарича Вилхелм Анжер.

Находчив и неспособен да се спре пред каквито и да било препятствия, Анжер е патентовал материала „Optyl”, който участва при направата на висококачествените слънчеви и спортни очила. Всичко това се случва през 1964 година. Материалът представлява термоустойчива пластмаса с тегло 20% по-ниска от ацетата. Това предотвратява редица алергични реакции и осигурява еластичност и стабилност на самите рамки.

През 1974 г. компанията е преименувана на Carrera International. Именно тогава централата се измества в Траун, Австрия и започва своето партньорство с автомобилния дизайнер Фердинанд Александър, с който стартират разработката на колекцията слънчеви очила Carrera Porsche Design.

През 80-те години Carrera спонсорира спортни събития като Американската купа, Зимните олимпийски игри през 1988 и състезанията от Формула 1. През 1996 г. Safilo Group S.p.A. купува Carrera и сега седалището е в Падова, Италия.

Какво представлява марката Carrera

Марката е изключително популярна сред множество известни личности от червения килим. Много от звездите, разпознаваеми по цял свят, могат да бъдат забелязани с аксесоар, именно на този бранд.

Сред тях са: Парис Хилтън, Мадона, Лейди Гага, Риана, Ашер, Мати Нюнан и др. Холивуд е претъпкан с известни личности, които предпочитат Carrera като марка за слънчеви очила. Ето и някои от актьорите, които са явни привърженици на бранда: Ал Пачино, Силвестър Сталоун и други.

Имате възможността да разгледате моделите на този популярен бранд в редица магазини, отворили врати по цял свят. Ще останете наистина изненадани как един аксесоар е в състояние да промени целия ви вид и да ви дари с онази доза самочувствие и увереност, от която се нуждаете. Залагайки на Carrera, вие си подарявате безценен лукс.