Показани 1 от 17 | 17 (1 Страници)

Caterpillar, или наричана на български Катерпилар, е американска корпорация, занимаваща се активно с производството на селскостопанска техника. В целия свят тя е лидер за най-много продажби на машини. Лесно можете да я разпознаете, благодарение на логото, което я отличава от останалите брандове в тази сфера. То съдържа първите три букви на пълното наименование на марката САТ.

История на CATERPILLAR

Историята на самата компания поставя бележи своето начало през далечната 1890 година. По него време се е състояла разработка на парни трактори, имащи за цел да подпомагат селското стопанство и неговото развитие. Разработването е било провеждано от двама бележити мъже, останали в историята на великата фирма. Това са Бенджамин Холт и Даниъл Бест.

Скоро след това през 1904 година на пазара се появява първият трактор, който бива задвижван с парен двигател. Лично той е бил проектиран от Бенджамин Холт. След като е бил изобретен този дългоочакван трактор, то неговият създател го нарича с името Caterpillar, което преведено от английски означава гъсеница. Това изобретение за него момент е било прието като едно от най-великите, създавани някога, с цел обработване на почвата.

Само година по-късно създателят на гъсеничарския трактор решава да основе своя собствена компания, популярна под наименованието „Холт Манифакчъринг Компъни“. Тя се занимава с продажбата от него трактори, изцяло насочени към лесното обработване на селскостопанските райони.

През 1925 година, месец април две изключително големи и дейни компании, за които всички ние сме чували „Си ЕЛ Бест Газ Тракшън Къмпани“ и „Холт Манифакчъринг Компъни“ се сливат в едно цяло. За седалище на компанията е бил избран град град Стоктън, Калифорния. Още през първата година оборотът е достигнал внушаващата цифра от 13 млн. долара.

По време на Първата и Втората световна война, машините с марка CAT участват във военните действия. Освен верижните трактори, с които се превръщат в запомнящ се бранд, те започват масово да произвеждат и много други съоръжения, като булдозери, земекопни машини и други.

Днес марката продава продуктите си в повече от 200 страни по целия свят. Те са били оценявани, заради високото си качество, издръжливост и здравина. Много са завоите, в които биват произвеждани машините с марка CAT. По-късно, компанията решава да разшири производството си и стартира процеса, свързан с направата на обувки, предназначени за работниците.

Онова, което ги отличава, е здравината, с която се характеризират. Те са удобни за човешкия крак и го предпазват от всякакви наранявания. Днес на пазара можете да забележите крайно разнообразни модели, придържащи се към духа на модерното.