Показани 1 от 12 | 12 (1 Страници)

Едва ли съществува човек, който да не чувал за една от най-известните италиански модни компании, а именно Roberto Cavalli. Тя е създадена от едноименния италианския дизайнер Роберто Кавали.

Нейно седалище е Османноро, Флоренция и компанията е основана през 70 – те години на миналия век. Тя става популярна, благодарение на анималистичните си щампи върху кожа и текстил. Всички произведения на изкуството, в това число дрехи, обувки, чанти, аксесоари, часовници, парфюми и други, отговарят изцяло на стандартите на висшата мода.

Cavalli Class е една от линиите на Roberto Cavalli и повечето от вас със сигурност знаят това. Колекциите са предназначени за представителите и от двата пола и успяват несъмнено да отговорят на техните изисквания и предпочитания.

Доказано е, че облеклата, носещи тази марка, успяват да превърнат всяка една безлична визия в стилна, елегантна, забележима. Именно в това се крие чара и магията на всеки един шедьовър, дело на световноизвестния дизайнер.

Каква е историята на компанията

Съвсем в началото, когато дизайнерът решава да се занимава с производството на облекла, той не е умеел да борави толкова добре с техниките и дрехите му със сигурност не са представлявали това, което всъщност са днес.

С течение на времето Кавали прилага нова живописна техника към вече оформените облекла и ги превръща в едни далеч по-забележими. Малко по-късно разработва техниката за боядисване и това му помага да създаде истински произведения на изкуството, привличащи погледите на милиони хора по цял свят.

Заслугите за таланта и безкрайното въображение италианският дизайнер дължи на своя дядо, който е бил един от най-видните художници по онова време. Той е бил цар на четките и е знаел какъв точно цвят да добави, така че да се получи нещо очарователно и магично.

През 70–те години дизайнерът решава да експериментира и с други материали, като най-често изборът му е опирал до кожата.

През 1970 година той успява да зарадва всички онези, които някога са му гласували доверие и са повярвали в безкрайния му талант, представяйки своята дебютна колекция, която се състояла в Париж. Там той е демонстрирал предимно модели от кожа, които са били създадени благодарение на Марио Валентино.

Какво представлява днес Cavalli Class

Тази модна линия днес е сред най-предпочитаната от хората, които разбират от мода и не се страхуват да демонстрират своя стил, класа, излъчване и сексапил. Облеклата са ослепителни и това няма как да не бъде забелязано.

Марката се продава в редица магазини, намиращи се по цял свят. Тя не престава да покачва своите продажби и да привлича на своя страна още по-голям брой привърженици.