Вашата количка е празна!

Тази известна модна къща е основана през далечната 1967 година в Париж от известния моден дизайнер и стилист Нино Черути. За кратък период от време тя се превръща в любима марка за милиони хора по цял свят и бележи завидни постижения. Днес брандът е разпознаваем от представителите и на двата пола и не престава да радва почитателите си с нови, различни, модерни и удобни колекции, в които можеш да се влюбиш още от пръв поглед.

Cerruti проектира, произвежда, дистрибутира и продава луксозна конфекция, дънки, аромати, спортни облекла, кожени изделия, часовници и аксесоари. Марката търгува тези продукти под два различни етикета – Cerruti 1881 и 18CRR81 Cerruti. Официалното откриване на марката се е състояло през 1967 година в Париж, Франция. От август 2006 г. до 2010 г. компанията е собственост на американската фирма MatlinPatterson Global Advisors. От декември 2010 г. компанията е собственост на Trinity Ltd (Li & Fung Group).

Каква е историята на компанията

През 1881 г. дядото на Нино Черути основава текстилната фабрика Lanificio Fratelli Cerruti. Самият Нино поема семейния бизнес след като баща му умира и се превръща в лидер и собственик на цялата компания. Някои от платовете, използвани за направата на съвременните колекции, биват произвеждани в същите тези работилници, използвани още при създаването на бранда.

Марката се поява през 1967, както споменахме и по-горе, с колекция мъжки облекла. Десет години по-късно, през 1976 година е създадена линията 'Cerruti Woman'. Преди да създаде своя собствена марка през 1974 г., Джорджо Армани е работил именно в Cerruti. През 1978 г. компанията пуска на пазара първия си аромат с Nino Cerruti pour Homme, последван от множество други аромати за мъже и жени като Fair Play през 1985 г., Cerruti 1881 г.,  pour Homme през 1990 г., Cerruti Image през 1998 г. и l'Essence de Cerruti през 2008 г.

През 80 – те години на миналия век марката се занимава усилено с произвеждането на дрехи, предназначени за филмови герои, като Бони и Клайд, Pretty Woman и много други. Това допълнително допринася тя да се превърне в още по-желана, харесвана и да се докаже пред цял свят.

Къде се намират магазините на марката

Магазините, носещи това име, могат да бъдат открити наистина по цял свят. Главният от тях се намира в Париж на 27 Rue Royale. Съществува магазини Cerruti 1881 и 18CRR81 в Милано, Козенца, Мадрид, Прага, Киев, Марбея, Атина, Дубай, Рияд, Санкт Петербург, Хонг Конг, Джакарта, Техеран и Токио.

Ако смятате, че е настъпил моментът, в който да се поглезите с облекло на тази марка, то уверяваме ви, че инвестицията ви ще бъде оправдана, а вие ще се чувствате необяснимо комфортно и със самочувствие.