Вашата количка е празна!

Едва ли има човек, който да не е чувал за една от най-луксозните модни къщи в Париж. Става въпрос за прочутата по цял свят компания, чието наименование е Chloe. Тя е основана през далечната 1952 година от Габи Агион.

Една година, след като поставя началото на своя бизнес, основателят на компанията се обединява с Jacques Lenoir. На практика Lenior е управлявал процеса на работа, като е оставял Агион единствено да проследява творческия й растеж.

Колекциите, които ражда марката, са били едни от най-търсените и желаните не само от обикновените хора в обществото, но и от редица известни личности от червения килим.

Някои от хората, които са се доверили на творчеството на успелия в днешно време дизайнер, са: Марион Котилар, Сиена Милър, Мадона, Ян Джоунс, Маги Гиленхал, Камерън Диас, Ема Стоун, Клеменс Поси и Кейти Холмс. Всички те са изглеждали зашеметяващо, докато са били облечени в облекла на френската модна къща.

Каква е историята на компанията

Дизайнерката, поставила началото на модната къща, известна по цял свят, е Габи Агион. Тя е родена през 1921 година в Александрия, Египет. След като се премества в Париж, Франция през 1945 г., тя основава Chloé. Амбициозната дизайнерка продължава да управлява къщата до 1985 г., когато Chloé е купена от Alfred Dunhill Ltd. (сега част от Richemont).

Седалището на Chloé се намира в Avenue Percier, 8-ми район на Париж. Регионалните офиси са в Ню Йорк, Токио, Шанхай, Хонг Конг и Дубай. Брандът има бутици в Bal Harbour, Коста Меса, Лас Вегас, Ню Йорк, Пекин , Сидни, Шанхай, Shenzen, Хонг Конг, Сингапур, Гаосюн, Тайпе , Банкок, Бандунг, Париж, Мюнхен, Порто Черво, Москва, Марбея, Истанбул, Лондон, Токио, Нагоя, Салмия, Бейрут, Доха, Сеул, Дубай и Кувейт.

Интересни факти за модния бранд

  • 1956 година – представена е първата колекция на марката в едно от любимите кафенета на всички художници. Габи Агион и Жак Леноар започват да наемат млади талантливи дизайнери, които превръщат в част от своя екип;
  • 1966 година – марката се превръща в символистична за 70 – те години. Сред клиентите на бранда са Джаки Кенеди, Бриджит Бардо, Мария Калас и Грейс Кели;
  • 1971 година – отваря врати първият бутик на марката на 3-та улица Gribeauval в Париж.;
  • 1985 година - Компанията е придобита от групата Richemont.

Това е само една малка част от пикантните събития, белязали развитието и извисяването на световноизвестния бранд.