Вашата количка е празна!

Cobi е полска компания за играчки със седалище във Варшава, Полша. Най-известните играчки на Cobi са подобни на тези, които предлагат  Lego. Блоковете на Cobi се продават предимно в Полша и Централна Европа.

Почти не съществува дете, което да не чувало за тази марка, както и родител, който да не е купувал играчка на своето дете с този бранд. Известната  компания има изключително дълга история и успява да постигне нечуван успех.

Каква е основната дейност на компанията

Полската компания се занимава, както споменахме и по-рано, с произвеждането на играчки, подобни на тези на Лего. Те са свръх интерактивни и именно това спомага за популяризирането им. Не малко от родителите и децата се превръщат в заклети привърженици на бранда, заради стопроцентовата безопасност на продуктите и развиването уменията у най-малките.

Основните теми на игрите са: Малка армия, Грюнвалд 1410, Град на действие, Боинг, Рено Е1, Римляни и Варвари, Макларън, Пирати и Творческа сила. Малката армия е военна тема с танкове, самолети, артилерия, крепости и кораби; Грюнвалд 1410 е средновековна тема, базирана на Грюнвалдската битка, включваща обсада, крепости и рицари на кон; Градът на действие е тема на града с полицейски, пожарникарски и строителни комплекти; McLaren е състезателна тема от Формула 1.

Разнообразието от теми на Cobi не е толкова просторно, колкото продуктовите линии на Lego, но те имат изобилие от комплекти във всяка тема. Блоковете не използват много специални парчета и напомнят за по-старите комплекти от 70-те и 80-те години. Мини фигурите приличат на фигурите на Lego, с изключение на това, че повечето фигури имат глава с нос, който стърчи. Най-забележителното отличие от Lego е, че Cobi има четири военни и паравоенни теми, което на практика отсъства при популярната марка Lego.

Важни събития в историята на компанията

Cobi и Best-Lock, британски производител на строителни блокове със силно присъствие в Северна Америка и Азия, обявиха сливане на 2 февруари 2006 г. Играчките все още се продават под отделните етикети Best-Lock и Cobi, но много комплекти Cobi се появяват в магазините в Северна Америка като Toys R 'Us и Amazon.com под марката Best-Lock.

През 2011 г. Character Options обявява, че ще се обедини с Cobi, за да изработи серията Doctor Who. Това обединение е продължило три години до 2014 година.

И до днес Cobi не престава да радва своите почитатели с все повече нови, модерни, забавни и интерактивни играчки, които подтикват децата към развитие на въображението и игри, лишени от присъствието на насилие. Полската компания бележи значителни успехи и се изкачва на най-горното стъпало към успеха.