Показани 1 от 24 | 62 (3 Страници)

Началото на компанията Converse е било поставено през далечната 1908 година. Тогава тя стартира основно с производството на каучукови обувки, като предимно се специализира в направата на галоши. Много скоро след това, основният използван материал, а именно каучукът е бил прилаган за изработката на маратонки.

История на марката Converse

Американската компания днес произвежда предимно обувки за кънки и лайфстайл модели обувки и облекло. От 2003 година компанията е собственост на Найк. Това е един от най-разпознаваемите брандове по цял свят. Смеем да твърдим, че обувките, кецовете и облеклата са предпочитани както от малки, така и от големи.

През Втората Световна война компанията е изместила производството си. От 70 – те години на миналия век брандът губи своите позиции на пазара и бива изместен от много други марки, съществували тогава.

Обувките на Converse се отличават от много други, заради звездите, които са част от емблемата. Освен това подметките им са гумени, което също ги превръща в уникални  и лесно разпознаваеми. Предната част на някой от моделите бива излята от гума.

Converse произвежда продуктите си под търговските марки Cons, Chuck Taylor All-Star, John Varvatos и Jack Purcell. Освен облекло и обувки, компанията се занимава с производството и на много други аксесоари. Тя разполага с близо 75 магазина в Съединените щати, а предлага продуктите си в над 160 страни по цял свят.

Един от най-неприятните моменти за компанията настъпва през 1917 година, когато баскетболистът Чарлз Х. "Чък" Тейлър се оплаква от нечовешки силни болки в областта на краката. Той смята, че това се дължи изцяло на обувките с марка "Converse All-Star".

През 1980 година висока популярност достигат платнено – гумените обувки, произвеждани от американската компания. Те са били предназначени за ежедневно носене и хората от цял свят са си ги закупували, заради удобството, което самата обувка е доставяла. През 1990 година компанията е била доведена до фалит, заради множество дългове.

През 2001 година на 22 януари, компанията официално е била принудена а обяви фалит. През април същата година компанията успява да се стабилизира и се залавя активно с производството на нови модели, създаващи комфорт и удобство на хората.