Показани 1 от 24 | 27 (2 Страници)

Компанията Crocs е основен производител на обувки. Тя е основана от Скот Сайманс, Линдън "Дюк" Хансън и Джордж Бодекер, младши. Още от самото начало този модел обувки са разработени с едно основно предназначение, а именно като обувки за лодки. През 2002 година е бил открит първият модел с марка Crocs, който е бил създаден за посетителите на плажната ивица. Той участва в едно яхтено изложение във Флорида, на което са били закупени около 200 чифта. От него момент до днес са били продадени повече от 300 милиона чифта.

Компанията се превръща в главен спонсор на Турнето на Асоциацията на волейболните професионалисти от 2006 година до 2009 година.

Обувките с тази марка се произвеждат в най-различни цветове, така че те успяват да задоволят вкусовете и предпочитанията на клиенти от цял свят, независимо от това какви са техните предпочитания, вкусове и желания.

През 2004 година, юни месец, марката закупува пяна Creations, с цел осигуряване правата върху патентованата смола, наречена Croslite. Тази смола е със затворени клетки и успява да осигури не само комфорт и удобство на хората, които носят обувките, произведени от компанията, но също така има и медицински ползи.

През 2007 година фирмата се бори за това да патентова името си. Голяма част от заявките и са очаквали одобрение дълго време. Освен производството на обувки, компанията се занимава и с направата на редица аксесоари, като очила, наколенници, багажници, часовници и други аксесоари.

През 2006 година за компанията настъпва един доста неприятен момент. Тя подава жалба до САЩ до Комисията по международна търговия срещу 11 компании, произвеждащи артикули, чрез които нарушават правата нарушават патентите. Във Филипините са били продавани имитации на Крокс, под името Duralite.

Какви продукти изработва марката Crocs?

Обувките с марка Crocs се изработват в най-разнообразни стилове. В зависимост от модела, обувките биват произвеждани в най-разнообразни цветове. Някой от моделите остават запазена марка. Те се предлагат в повече от 20 цвята. Марката успява да ви предложи модели, предназначени за всеки един от сезоните през годината.

Освен обувки, компанията се занимава и с производството на много други модерни аксесоари. На пазара се предлагат и портмонета, които са в най-различни цветове.

През 2008 година компанията стартира производството на обувки, предназначени за голф. Те са от много висок клас и са били предпочитани сред редица играчи и любители на този спорт.