Показани 1 от 24 | 37 (2 Страници)

Компанията отваря вратите си през далечната 1948 година. Едва ли съществува човек, който да не е чувал бранда Diadora Heritage. Със сигурност всеки един, отдаващ особено значение на спорта, е носил поне веднъж в живота си анцуг, блуза, маратонки или друго, което е дело на световния бранд, добил не малка популярност през своето съществуване.

Марката Diadora е основана от Марчело Даниели, който прави първите си стъпки в търговията, още докато е бил малко момче. Името на компанията е било предложено от приятел на основателя. Гръцкото значение на думата означава „подаръци”, но със сигурност не от това се е водил приятелят му, когато е предлагал името.

История на компанията

С помощта на своята съпруга, Даниели успява да пусне на пазара първите си ботуши, които са специализирани за катерене в планински участъци. През 50-те години на миналия век компанията успява да затвърди позициите си, да изгради стабилна репутация и да бъде разпознаваема сред хората по цял свят. Именно това е била сбъднатата мечта на основателя на спортния бранд.

За да задоволи потребителското търсене и да се превърне в още по-желана марка, нейният основател внимателно проучва търсенето и решава през 60-те години да проектира и произвежда ски обувки и апрески, които са били до толкова качествени, че хората са се влюбвали в тях още от пръв поглед. Това е било поредното постижение на компанията и тя, разбира се, не е спряла да се развива и през следващите години.

Малко след това фирмата се е заела с производството на висококачествени обувки за бягане, след което е преминала към разработването на перфектните обувки за тенис. Така до 70 – те години на миналия век тази спортна марка е отбелязала поредица от постижения, които няма как да не бъдат забелязани и оценени от потребителите по цял свят. Хората, без да се замислят, са инвестирали парите си в покупката на висококачествени обувки и са се чувствали наистина комфортно и удобно през цялото време.

Какво не знаем за една от най-известните спортни марки

  • През 1998 година на 30 юни Diadora придобива една от най-влиятелните компании, произвеждащи оборудване за леката атлетика – Invicta;
  • През 2007 г. Диадора подписва договор с футболен клуб ГНК Динамо Загреб, Хърватия;
  • През 2016 г. Диадора сключва договори с ФК Железничар и Collingwood Magpies Netball;
  • През 2008 г. Diadora SpA подписа съвместно предприятие с Win Hanverky Holdings Limited, сформирайки нова компания, наречена Winor International Company Limited, която притежава търговската марка "DIADORA" в Китай, Хонг Конг и Макао и ще произвежда, проектира, промотира, разпространява и продава продукти, носещи бранда.