Показани 1 от 24 | 158 (7 Страници)

Diesel е една от най-известните италиански компании за производството на дрехи, обувки и аксесоари. Седалището на компанията се намира в Бреганце, Италия.

Линията за облекло има две различни марки – Diesel & Diesel Black Gold. Има и линия за деца, наречена Diesel Kid. Компанията е известна със сюрреалистичните си рекламни кампании, които несъмнено успяват да привлекат погледите право към себе си.

От къде започва всичко

Основателят на известната по цял свят компания Diesel е стартирал своята дейност като е започнал да шие дънки. Всичко това се е случвало на малка и стара шевна машина, докато Ренцо Росо е бил малко момче на 15-годишна възраст.

Дънките, които е проектирал, са били с ниска талия и паднало дъно и е възнамерявал да ги продава на приятелите си на стойност от 3 500 лири. По- късно посещава колеж по промишлено производство на текстил в Падуа и там развива уменията си до неузнаваемост.

През 1976 година основателят на марката решава да започне работа при производител на дрехи, наречен Moltex. Тази марка е била собственост на Адриано Голдшмит. Докато работи на това място той решава да вземе заем от баща си, който да инвестира в покупката на дял от компанията и след това да може да продава своите творения под марката Diesel, която той сам избира за себе си.

През 1985 година Росо закупува и останалия дял от компанията и се превръща в неин единствен собственик. Основателят на Diesel обобщава пред цял свят, че е успял да усвои маркетинг стратегиите от американците, творческият му талант е дело на италианците, а систематизацията на всичко онова, което прави, дължи на Германия.

Как протича развитието на марката

През 1995 г. Diesel стартира една от първите значими уебсайтове за търговия на дребно в модата, в която се намират изображения на всяка от колекциите му.

Първите дизелови дънки, които са се продавали онлайн, са били достъпни във Финландия и Швеция. Това се случва през 1997 г. След това е бил открит виртуален магазин, който през следващата година е позволявал доставка до адрес.

През 1996 г. Марката отваря вратите на огромни магазини, намиращи се в Ню Йорк, Сан Франциско, Рим. Открити били и други водещи магазини, включително такива в Берлин, Барселона и Париж.

Марката е една от най-влиятелните по цял свят. Години наред тя гради своя авторитет, благодарение на модерните, неповторими, висококачествени, стилни и удобни колекции, които се помнят дълго след като биват представени. Този бранд завладява съзнанието на милиони хора и се превръща в любим за цял живот.