Показани 1 от 24 | 26 (2 Страници)

DR MARTENS е добре позната на всички британска марка за обувки. Освен основния продукт, с производството на който се занимава компанията, тя предлага още аксесоари за поддръжка на обувки, облекло и много други. Една от основните особености, с които се отличават продуктите на DR MARTENS, е тяхната въздушна възглавница, която успява да достави огромна доза комфорт и удобство на крака. Жълтите шевове са друга тяхна отличителна черта, която не позволява да бъдат объркани.

Ботушите, които са произведение на британската фирма, са се превърнали в предпочитани и желани още през 60 – те години. А в края на 80 –те години те са били силно предпочитани сред хората, обичащи да карат скутери, както и сред пънк обществото.

История на DR MARTENS

Създадените през 1960 година обувки на Григс е била включена в списъка на иконите на британските дизайни.

Ето и кратката история за това как се появява първият чифт обувки от линията на британската марка, известна по цял свят с високо качество и недостижимо удобство. Клаус Мартенс, който всъщност е основоположник на марката и чието име носи тя, е бил лекар в немската армия по времето на Втората световна война.

В него период той незнайно как ранява своя крак и стига до извода, че ботушите, които е носил по онова време, са били крайно неудобни за него. Затова той решава да направи някакво подобрение, така че да олекоти болката до колкото е възможно. Докато се възстановява лекарят решава да проектира въпросното подобрение, прилагайки въздушно – подплатени ходила, изработвайки ги от гуми.

След края на войната Мартенс купува необходимата кожа, с която изработва първия чифт обувки с въздушни възглавници. Това всъщност е онзи чифт обувки с жълти шевове на подметките, които всички ние сме виждали във фирмените магазини на DR MARTENS.

Независимо от това, че създадените от него обувки са истинско откритие и спомагат за това ходилата да се чувстват по съвършено комфортен начин, то продажбата им определено не достига нивото, за което създателят им някога е мечтал. Един ден той се среща със стар приятел от университета, с който заедно решават да се захваната с този бизнес. Те започват да използват ненужната гума, изхвърлена от летищата Luftwaffe.

През първото десетилетие обувките са се превърнали в голям хит за жените над 40 – годишна възраст. Те са представлявали 80% от общите продажби.

През 2000 година марката обувки се продава изключително добре под наименованието AirWair. Тя започва да се предлага в много и най-разнообразни стилове. Днес тя е добре позната сред една огромна част от хората в обществото, които с желание инвестират парите си в същинските произведения на изкуството, каквито са моделите на DR MARTENS.