Показани 1 от 24 | 25 (2 Страници)

Вероятно една значителна част от хората по света познават този бранд в целия му блясък. Той е популярен от дълго време и поне веднъж в живота си сте чували за него под една или друга форма.

Dunlop се е доказвал години наред и това му е позволило да изгради непоклатим авторитет. Неслучайно, чувайки наименованието на бранда, търсещите потребители изпитват почит и уважение както към колекциите, така и към самия основател.

Каква е историята на Dunlop

През 1888 г. основателят на Dunlop, Джон Бойд Дънлоп, наблюдавал младия си син, който яздил триколка на твърди гумени гуми върху калдъръмена земя. Забелязал, че малкото му момче не върви много бързо и не изглеждаше много удобно.

Това, което е решил да направи в последствие, е променило живота му изцяло. Той е взел гумени пластини, които увил върху колелата и след това надул с помпа. По този начин той разработи първата система за въздушна възглавница в историята и положи основите на първата пневматична гума.

След по-малко от година изобретението на Dunlop прави своя дебют. Благодарение на предимствата, които предоставят изобретените от него гуми, състезателите на моторни спортове лесно можело да победят своите съперници.

Dunlop открива първия си завод за гуми в Дъблин, Ирландия и три години по-късно първата фабрика за гуми през 1890 г. Dunlop открива още първия си завод за гуми в континентална Европа в Ханау, Германия. До 1895 г. гумите Dunlop се продават във Франция и Канада и се произвеждат в Австралия и САЩ. До 1898 г. Седалището на компанията е било в  Дъблин, а производството е било прехвърлено първо в Ковънтри, Англия и след това през 1902 г. в Бирмингам.

За двадесет години история Dunlop успява да постигне повече, отколкото някога основателят на компанията е мечтал. Това, с което се гордее най-много, е именно превръщането на твърдата гума в същинско съвършенство.

В следствие на това от пионер компанията се превръща в първата глобална мултинационална компания. Произвежда се в световен мащаб и се продава в цял свят. Целта на Dunlop е да произвежда по-добри продукти, за да подобри производителността на превозните средства и опитът на шофьорите в шофирането.

Как изглежда компанията днес

До началото на Втората световна война популярният по цял свят бранд се занимава с проектирането и производството на обувки, гуми, спирачки, колела, топки за голф, тенис топки, настилки и редица други аксесоари. Това е определено като истински феномен, който продължава да съществува и до днес.

Силата на марката и компанията Dunlop се проявява в осем основни области, които осигуряват на ездачите и шофьорите незабравими преживявания по време на шофиране.