Вашата количка е празна!

Ellesse е основана през далечната 1959 година. Италианската марка за спортни облекла е собственост на British Pentland Group от 1994 г. насам. Нейн основоположник е легендарният Леонардо Сервадио. За седалище на компанията е бил избран град Перуджа. Самото наименование на кампанията е било свързано с името на нейния създател “L.S.“

През 70 – те години на миналия век компанията достига до своя върхов момент. Това се случва след като тя решава да се заеме сериозно с производството на ски облекло, включващо панталони и якета. Много от вас навярно са чували за всепризнатия екип Ellesse Jet Pant, който включва панталон, чиито колена са подплатени, а долната част е толкова широка, че пасва перфектно на ски обувката. Тя е участвала в едно от най-известните събития за италианския дизайн.

Освен карането на ски, италианската марка е била тясно свързана с още един спорт, а именно тенисът. Освен това навярно ще ви направи впечатление как логото на Ellesse наподобява топка за тенис и върховете на чифт ски.

Известност на Ellesse в близкото минало

Още през 70 – те и 80 – те години марката става известна с умението си да съчетава по перфектен начин спортната визия с моден стил на улично ниво. Това я превръща в предпочитана от още по-голям кръг от хора. Тя е една от първите марки, които без никакъв страх и безпокойство залагат на това да показват логото си на външната част на облеклата.

Не малка част от известните личности са били и продължават да бъдат привърженици на италианската марка. Сред тях са имена като Томи Хаас, Крис Евърт, Гилермо Вилас, Борис Бекер, Матс Виландър, Аранджа Санчес и Анна Куринкова, скиорите Марк Жирардели и Жан-Люк Кретие и пилотът на Формула 1 Ален Прост. Това, както на всички ни е известно са едни от най-добрите тенисисти за всички времена.

Освен личности от този спорт, брандът добива популярност и сред боксьорските среди. Силен интерес към него е бил проявен от боксьора Мохамед Али, Натас Каупас и Морис Буз и актьорите Брижит Нилсен и Роджър Мур. През 80 – те години италианският бранд решава, че ще застане зад гърба на футбола, което води до спонсорство на космоса в Ню Йорк.

През 1994 година 20% от дяла на Ellesse е била закупена от британската марка Pentland Group. Има информация, че този дял е бил закупен за 20 милиона паунда. От него момент насам Pentland са дистрибутори на марката.