Вашата количка е празна!

Енрико Ковери е един от най-известните италиански модни дизайнери и предприемачи. Той е роден през 1952 година и умира на 8.12 през 1990 година. Той основава едноименната модна къща във Флоренция и е признат за творенията си още от първото си представяне на модните подиуми в Милано и Париж през 1977 година.

Дизайните му няма как да бъдат неразпознаваеми, тъй като са наситени с изключително ярки цветове и върху всяко облекло може да се докоснете до почерка на дизайнера, който е завладяващ и определено е в готовност да ви остави без дъх.

Интересни факти за колекциите на Enrico Coveri

През 1973 година дизайнерът се заема с нелеката задача да представи на света своята първа колекция. Мястото, където се е провело бележитото в неговата кариера събитие, е Милано.

Творческият му талант го превръщат в един от най-влиятелните хора в света на модата и това продължава и до днес. Първата му колекция, насочена към представителките на нежния пол, е била представена в Париж през 1977 година и това му донася нечуван до онзи момент успех.

Компанията на знаменития дизайнер проектира и произвежда множество колекции, както за мъже и жени, така и за деца. В най-общи линии магазините с тази марка са успявали да облекат от глава до пети хора на всякаква възраст и от двата пола.

През 1982 година на пазара се появява и първият аромат, под името Sequins. След него, както на повечето от потребителите е известно, се появяват още редица аромати за мъже и жени.

През 1985 година се появява колекция, която е предназначена за младите почитатели на марката. Тя е включвала множество предложения, уникални сами по себе си. Облечени в тях, младежите се чувствали по необичайно уверен начин и това спомагало за добиване на самочувствието, от което се нуждаят.

Какво се случва с марката след смъртта на Enrico Coveri

Когато светът се разделя със знаменития дизайнер през 1990 година, заради рак на белите дробове, бизнесът му се наследява от родната му сестра Силвана. Тя е имала достатъчно опит и компетенции в тази сфера, тъй като през всичките тези години е била в ролята на негов неотлъчен мениджър и двамата са споделяли всичко, което се е случвало с компанията.

Синът на Силвана, или още племенникът на дизайнера, е започнал да се занимава с моден дизайн, когато е бил креативен директор на  You Young Coveri. Не след дълго се превръща във водеща фигура за компанията и в този момент той е неин главен дизайнер и директор.

През всичките години, докато управлява бизнеса на своя чичо, той получава не малко награди, които са ясно доказателство за уменията и творческия талант, които притежава и не престава да надгражда с годините.

И до днес компанията е все така разпознаваема и могъща в света на модата. Enrico Coveri е марка, която ще се помни вечно!