Показани 1 от 18 | 18 (1 Страници)

Ermenegildo Zegna е една от най-известните луксозни италиански къщи, занимаващи се предимно с проектирането и производството на мъжко облекло и аксесоари, предназначени за представителите на силния пол.

Компанията е основана през далечната 1910 година, когато младият дизайнер решава да инвестира в покупката на оборудването, притежание на неговия баща.

Ermenegildo Zegna е бранд, на който хората гледат с възхищение и го боготворят. Това е една от малкото компании, които непрестанно се стремят към усъвършенстване на все повече и повече нови технологии.

Служителите, практикуващи в италианския бизнес се опитват да превърнат вълнените тъкани в още по-фини и нежни на допир, така че да са неразличими от кашмирения плат. Всичко това се върши с една единствена цел, а именно задоволяване на потребителското търсене и оправдаване на доверието, което клиентите гласуват на марката.

Що се отнася до приходите, Ermenegildo Zegna е най-голямата компания в световен мащаб за мъжка мода. Това сочат направените преди време проучвания и надали резултати са се променили в полза на някой друг бранд.

Каква е ранната история на компанията

Марката бързо успява да си изгради непоклатима репутация, благодарение на висококачествените фини тъкани за мъжки костюми. В края на 30-те години фабриката разполага с персонал, състоящ се от 1000 работници. За времето си това е нечуван успех и всички са наблюдавали с интерес прогреса на италианската компания, която не се спирала пред нищо, само и само, за да може да отговори на търсенето на хората по целия свят.

През 1938 г. в Ню Йорк е създадена Корпорацията Zegna Woollens. През 1942 година към фирмата се присъединяват и синовете на основателя й. От този момент нататък брандът е бил преименуван и хората са го разпознавали по следния начин – Ermenegildo Zegna and Sons.

През 1955 година служителите на фирмата са се увеличили, като техният брой е достигнал 1400. Безспорно фирмата е сред най-големите купувачи на вълна и поради тази причина тя въвежда награди, с които да отличи най-добрите производители на вълна в Австралия.

Как продължава развитието на компанията след смъртта на нейния основател

След като собственикът на Zegna умира, бизнесът му е наследен единствено от синовете му. Те успяват да се справят толкова добре, колкото и техния баща. Много от костюмите, които носят името на бранда, продължават да се шият по мярка и това ги превръща в уникални и неповторими.

Всяка една от колекциите, представени от италианската луксозна къща, успяват да привлекат погледите право към себе си. Те се отличават от всички останали, заради това, че при създаването им е инвестирана огромна доза любов и отдаденост.

За дизайнерите, занимаващи се пряко с колекциите облекла, няма нищо по-ценно от това да създадат модел, в който потребителят да се влюби още от пръв поглед. Ermenegildo Zegna е една от най-влиятелните модни къщи по цял свят!