Вашата количка е празна!

Това е сред емблематичните италиански компании, за които всеки един е чувал. Тя се занимава с произвеждането на спортни автомобили и е била основана през 1929 година, когато Ferrari формира състезателния екип на Scuderia Ferrari.

Едва ли има човек, който поне веднъж в живота си да не е чувал това име под една или друга форма. Безспорно е да споменаваме, че брандът ще се помни завинаги, тъй като успехите му не са никак малко и заслужено е завоювал върхова позиция в света на автомобилния бизнес.

Историята на Ferrari

Много от вас вероятно не са се сблъсквали лице в лице с историята на марката, тъй като самото име е достатъчно, за да инвестирате парите си в продукт, произведен от самата нея. Италианският производител на спортни автомобили е разположен в градовете Маранело и Модена, Италия.

Всеки шофьор знае, че автомобилите с тази марка, са едни от най-желаните за шофиране. Те са в състояние не просто да покачат адреналина у хората, обичащи високите скорости, но и да подбудят желанието да ги притежавате. Разбира се, необходима е доста голяма инвестиция, за да се превърнете в собственик на превозно средство Ferrari.

Това, което допринася за още по-голямата слава на компанията, е нейното участие във Формула 1, за което много от вас са чували. През 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век успехите не закъсняват и компанията успява да изгради непоклатим авторитет и да допринесе за това името й да бъде боготворено от хората по цял свят.

Освен с производството на автомобили, фирмата притежава още серия от парфюми, очила, дрехи, велосипеди, аксесоари, телефони, преносими компютри и много други. Всички те са с доказано качество и достъпни за масовия потребител.

Интересни факти от живота на Енцо Ферари

Основателят на компанията Ferrari е именно Енцо Ферари. Той е една от най-влиятелните личности в цял свят. Името му е разпознаваемо, независимо на кой континент се произнася. Всеки е чувал за Енцо Ферари и какво е постигнал той през годините, но не всеки обаче е запознат с любопитните факти от неговия живот и какво му е коствало големият успех.

Още в начален етап от кариерното си развитие основателят на компанията Ферари, се е занимавал с подготовката на автомобилни състезатели – аматьори, които са населявали Модена. Освен с това, той е заделял и част от времето си, което инвестирал, в производството на състезателни автомобили по договор с Alfa Romeo.

Енцо Ферари е успявал да подготви състезателите по изключително добър начин, докато един ден не се превръща в директор на състезателния отдел.

Създателят на Ferrari умира на 90-годишна възраст, но името му ще се носи от уста на уста още стотици години. Марката е сред най-значимите в историята не само на автомобилното производство, но и на производството на облекла, аксесоари, парфюми и други.