Вашата количка е празна!

Ferre е марка, която ще се помни цял живот и за нея ще се разказва с почит и уважение, тъй като е успяла да изгради непоклатима репутация и поредица от пъти да доказва класата си сред потребителите.

Едва ли съществува човек, който да не е чувал за една от най-луксозните италиански модни къщи. За онези от вас, които не притежават достатъчно познания, относно историята на компанията, ние ще ви представим богато обобщение, което ще ви накара да я обикнете още по-силно.

От къде започва всичко

Джанфранко Фере, който умира през 2007 г., е учил архитектура и е бил известен като „архитект на модата“. Неговата кариера продължава цели 25 години и през цялото това време той се е стремял към постигане на съвършеното, където съвсем балансирано са се преплитали украшенията, разкоша, дисциплината и изтънчеността.

Той е известен с това, че е изразявал съвсем явно предпочитанията си към опушените, тъмни и сиви цветове, които били съчетани по един изключителен начин. Малко са онези дизайнери, които могат да постигнат точно това, което е сътворил прочутият Джанфранко Фере. Благодарение на креативността и творчеството на амбициозния дизайнер, на мода са се появили именно тези цветове.

Едно от произведенията на изкуството, което ще се помни вечно, е именно сакото от брокат, което е било представено през 1993 година. Друг подобен шедьовър е именно червената рокля, присъстваща в китайската колекция от 1992 година. Фере е имал изключителен подход към луксозните облекла и това не можело дълго да се пази в тайна. Всичко, до което се докоснел талантливият дизайнер, се превръщало незабавно в най-модерното облекло, за което всеки може да мечтае.

Кой е Джанфранко Фере

Фере е роден през 1944 година в Леняно, градче, намиращо се в непосредствена близост до Милано. Той завършва архитектура, но вместо да се насочи в тази сфера решава да пробва късмета си в света на модата, което в последствие се оказва, че е било неговото призвание. Вероятно светът би загубил много, ако изборът на Фере е бил различен.

Той стартира с проектирането на бижута и аксесоари, като работи заедно с Уолтър Aлбини и Sangiorgio. През 1974 г. той създава свой собствен лейбъл, Bailà, и това привлича вниманието на Джани Трионе от Trifurs.

След като създава първата си колекция “Ketch”, собствена модна къща през 1978 г., Gianfranco Ferré Spa. през 1986 г. дебютира във висшата мода, представяйки първата колекция Gianfranco Ferré Couture в Рим.

И до днес името Джанфранко Фере е разпознаваемо по цял свят и за него се говори с не малко уважение и респект. Марката е сред най-знаменитите, появявали се някога в света на модата. Тя успява да те сграбчи, омагьоса и да те остави без дъх, това е то Ferre.