Показани 1 от 24 | 136 (6 Страници)

Fontana 2.0  е една от най-известните и луксозни модни къщи, специализирани в производството на висок клас облекла. Тя е основана в Рим през 1943 г. от три сестри и италиански дизайнери: Зои Фонтана (1911-1979), Микола Фонтана (1913-2015) и Джована Фонтана (1915-2004). Почти не съществува човек, който поне веднъж да не се е възхищавал на колекциите, дело на могъщите дизайнерки.

История на компанията

Родените в Траверзело, Парма, трите сестри Фонтана започват да работят в изключително ранна детска възраст, заедно със своята майка. Малко по-късно се преместват в Рим, където продължават да се трудят и да развиват все още неоткрития си талант. Първата им работа е била свързана със зашиването на дрехи в малки цехове, като много често са доработвали у дома след края на работния ден.

През 1943 г. сестрите основават ателие за висша мода във Виа Лигурия. Повратният момент в кариерата им се случва през 1949 г., когато Линда Кристиан купува рокля на Фонтана за сватбата. Това е бил моментът, в който труда, творчеството и неуморния труд на младите дами е бил оценен подобаващо и те са били възнаградени за това, което сътворявали.

През 1972 година сестрите решават да се оттеглят от свръх официалните събития на висшата мода. Разбира се това съвсем не значи, че поставят спирачка на професионалното си развитие, дори напротив. Амбициозните дизайнерки продължават да творят произведения на изкуството с все същата амбиция и въображение, с които природата ги е надарила.

През 1992 г. Микола Фонтана решава да направи някаква промяна в семейния бизнес и точно в този момент създава фондация, която е наречена Micol Fontana.

През 2011 година по телевизионния канал Rai 1 са се излъчвали мини сериали, в които се е разказвало подробно за историята на компанията, през какво са преминали основателките й и как тя е успяла да се изкачи толкова бързо на върха на славата.

Какво е различното при колекциите на Fontana 2.0

Малко са онези, които няма как да разберат специалното послание, което предават колекциите на световния бранд. Първото, което ги отличава от почти всички в света на модата, е именно тяхното въздействие върху онзи, който е облечен в тях.

С думи е почти невъзможно да бъде описано чувството, което човек изпитва, когато постави ръката си върху някое от облеклата на марката – те са прочувствени, фини, деликатни, галещи сетивата и притежават онзи чар и магия, които малко дрехи оставят след себе си.

Не е случаен фактът, че Fontana 2.0 успява да се превърне в една от най-могъщите модни къщи на територията на Италия. Марката е известна по цял свят и за нея се говори с не малко уважение и почит.