Показани 1 от 24 | 35 (2 Страници)

Вече близо 90 години тази знаменита и известна по цял свят марка успява да радва своите почитатели и да превръща визията им в същинско произведение на изкуството. Брандът поставя своето начало през 1927 година от Алдо Фурлането в Болоня. Furla означава качество, цветна креативност, радост и съвременен италиански начин на живот.

История на компанията

Алдо Фурлането основава своята компания в Болоня, като в началото се занимава с разпространяването на модерни дамски чанти и аксесоари, чрез търговия на едро. В последствие нещата придобиват съвсем различен облик. Първият магазин на Furla е бил открит в Болоня на Via Ugo Bassi. Този магазин продължава да съществува и до днес.

В периода между 1970 – 1980 година към компанията се присъединяват децата на световния дизайнер и именно тогава на пазара се появява първата колекция на марката. Тя включва уникални и неповторими дамски чанти и аксесоари, които не малка част от потребителите наричат шедьоври. Те са изтъкани от вкус, дизайнерска мисъл и неоспорван талант, бликащ от създателя на марката и неговите наследници. Политиката за разширяване на марката започва с отварянето на търговска мрежа в Италия, Франция и САЩ.

През 1990 година Furla достига до Япония, а нови чуждестранни филиали са отворили в Испания, Великобритания, Германия, САР Хонконг и Китай. През 1999 година компанията създава наградата "Furla per l'Arte" с цел подкрепа на млади италиански художници. Тази награда се превръща в най-известната награда за съвременно изкуство.

В периода между 2007 – 2010 година Furla празнува своята 80 – годишнина. Fondazione Furla е създадена през 2008 г. Компанията и открива своя онлайн бутик, за да укрепи дистрибуторската си мрежа. Марката бързо успява да привлече вниманието и погледите право към себе си и да се нареди сред най-предпочитаните от хората в обществото.

В периода между 2011 – 2013 година започва да се обмисля начин за разширяване на компаниите и раждане на иновации, които да подпомогнат нейното развитие и просперитет. Именно тогава се поставя старт на дистрибуцията на дребно, което е една от най-правилните стъпки. Появяват се първите значими магазини, отворили вратите си в Милано. Наблюдава се значителен скок в продажбите, който е два пъти повече, отколкото през последните няколко години.

Какво се случва днес с марката Furla

В наши дни това е една от най-харесваните и ценени марки за дамски чанти и аксесоари. Качеството и прецизността прозират през всеки един продукт и това няма как да остане незабелязано. В цял свят съществуват магазини на бранда, които са едни от най-посещаваните. Името Furla е разпознаваемо от мъже, жени и деца.