Вашата количка е празна!

Gattinoni е марка, която ще се помни за цял един живот. През всичките тези години Фернанда Гатинони е преминала през какви ли не трудности, но е успявала да овладее положението и да изтласка своята мечта право към върха, там, където е било нейното място.

Компанията е била призната от ценителите на красивото по цял свят. Нейното име е разпознаваемо и трудно можете да сбъркате колекциите на този бранд с нечии други.

Историята на Gattinoni

Дизайнерката Фернанда Гатинони е родена в Ломбардия, но едва на 17-годишна възраст тя решава да напусне дома си и да се отправи към Милано, където да се занимава с търговска дейност и да придобие колкото се може повече знания в тази област. Не след дълго обаче дизайнерката се завръща у дома.

През 1945 година тя се заема с отговорната задача да отвори вратите на своето първо ателие. Тази нейна дейност е била продиктувана от работата й с кралските лица и звездите на филмовата сцена. Гатинони е още млада и нищо неподозираща. Тя никога не е смятала, че ще се сдобие със славата, с която днес й се произнася името.

Като за начало дизайнерката се опитва да се откъсне от наложените модни тенденции, като по всичко личи, че се опитва да вмъкне иновации и по този начин да разчупи визията и дизайна на съвременните модни колекции. Основателката на компанията въвежда лакът, който до онзи момент не е присъствал в творбите на световните модни дизайнери.

Какви са емблематичните моменти в развитието на компанията

В средата на осемдесетте години синът на Фернанда, Раниеро Гатинони, поема управлението на италианския моден етикет. Той е изпитвал неутолима жажда да надскочи постиженията на майка си и да създаде нещо ново и различно, което мигновено да привлече вниманието на хората. Раниеро Гатинони пуска първата готова за носене колекция. През 1993 година той внезапно се оттегля от управленческата позиция и мястото му е било заето от Гилермо Матиоло.

Матиоло успява да допринесе изключително много за цъфтежа на модната къща. Благодарение на неговите професионализъм, дизайнерски ум и богато въображение на пазара се появяват точно онези колекции, които дълго време са в очакване да експлодират.

Гатинони умира през 2002 година , но нейното име ще се помни за цял живот. Тя е допринесла изключително много за развитието на модния бизнес. Компанията не престава да представя все по-ексцентрични и запомнящи се колекции, които често пъти биват определяни като произведения на изкуството.