Показани 1 от 24 | 1155 (49 Страници)

Guess е американска марка за дрехи, обувки, чанти, аксесоари, бижута, часовници и парфюми. Колекциите позволяват, както на представителите от мъжки и женски пол, така и на детската аудитория, да се възползват от тях.

Всяка една колекция представлява истински фурор на модната сцена, тъй като всички предложения са изпипани до съвършенство и за направата им се използват възможно най-качествените платове и материали.

Как започва всичко

Guess е основана от 4 братя Марчано - Джордж, Армани, Пол и Морис. До края на 70-те години те вече притежават малка верига магазини в родната си Франция и мечтаят да разширят бизнеса си, а именно да завладеят американския пазар. През 1977 г. братята се преместват в Калифорния, за да изградят нова компания от нулата.

Следвайки модните тенденции от тези години и нуждите на жителите на САЩ, братята Марчано решават да се специализират в производството на дънки. През 1981 г. с финансовата подкрепа на Jordache е била създадена първата колекция от дънки на Guess.

Неочаквано за много производители търсенето на дрехи от деним през 80-те години започва да намалява. Братята Марчано решават, че е необходимо да направят колекциите по-различни и по-разчупени, внасяйки от европейския стил в американската мода.

В резултат на това Guess успява да промени завинаги възприятието на клиентите за дънките и да докаже на целия свят, че не само удобни ежедневни облекла, но и ярки дизайнерски творения могат да бъдат създадени от деним.

Кога настъпва революцията за марката

Истинска революция и пробива на марката GUESS е било създаването на дънки "Marilyn", кръстени на актрисата Мерилин Монро. Новият модел е прилепвал към силуета. Необичайният дизайн на дънките е предизвикал недоверие сред купувачите.

Така легендарният универсален магазин Bloomingdale, след дълги преговори, се съгласява да вземе за продажба само 20 копия. В резултат на това всички джинси са били разпродадени в рамките на няколко часа след отварянето на магазина.

Само за една нощ Guess се превръща в една от най-популярните и търсени марки, произвеждащи дънкови облекла.

Какво още не знаете за Guess

  • През 1983 г. е създадена първата мъжка колекция GUESS;
  • През 1984 г. Са били въведени няколко линии часовници: “GUESS”, “GUESS Steel” и “GUESS Collection”;
  • Също така през 1984 г. е била създадена линията за дрехи Baby GUESS;
  • През 1985 г. дизайнерите на GUESS са проектирали костюмите за главния герой на култовия филм “Назад към бъдещето”.

Днес GUESS е една от най-големите и успешни марки в света. Двама от четиримата братя Марчано, Морис и Пол, управляват компанията.

Морис контролира дизайна и творческите области, Пол поема задълженията на генералния директор, отговорен за икономическото развитие на марката и цялостната стратегия.