Показани 1 от 8 | 8 (1 Страници)

Историята на "Air Jordans" започва през 1984 г., когато Nike са се опитвали запазят високите продажби на обувки. По това време "Найк" е била известна като компания за обувки, но търговията с тях не протичала по начина, по който собствениците са се надявали. Търсейки начин да се преоткрият и да се обърнат към нов сегмент на пазара, NIKE се обръща към новобранец на НБА, наречен Майкъл Джордан. Майкъл вече одобрява няколко други продукта, но собствениците на компанията са се надявали, че Майкъл може да им помогне да обърнат нещата в съвсем друга посока.

За Майкъл Джордан е било важно да подпише договор с някой от конкурентните брандове като Адидас или Converse, понеже до него момент той е бил върл привърженик на тези марки и винаги е бил обут с техни модели. Converse не се е интересувала, тъй като вече имала споразумения за одобрение с Лари Бърд и Магията Джонсън. Адидас също не са проявили засилен интерес.

История на компанията

Jordan е марка за обувки и спортно облекло, собственост на и създадена за легендарния баскетболист Майкъл Джордан. Тя е създадена през 1984 година в Йордания. Джордан Бранд притежава значителна културна тежест в средиземноморската култура, доказана чрез годишните си водещи издания за обувки на ежегодното събитие, всеки от които събира огромно послание от медиите, индустрията и обществеността. Първоначално фокусирана върху създаването на баскетболни обувки, компанията оттогава разширява своите предложения, за да произвежда разнообразие от спортни облекла и развлекателни облекла.

Често смятан за най-великия баскетболист на всички времена, Майкъл Джордан носел маратонките в най-славния момент от своята кариера. Въпреки че Майкъл Джордан е бил пенсиониран от 2003 г. насам, Air Jordans все още остава най-продаваната маратонка за много търговци на дребно. До него момент Майкъл все още е бил неразделна част от дизайна и производствения процес на линията Jordan.

И до днес съществуват огромен брой почитатели на тази марка, обитаващи целия свят. Разбира се, успехът на компанията достига редица успехи, които трудно могат да бъдат конкурирани. При направата на дрехите и облеклата са използвани модерни технологии, непознати до него момент, както и материи, които доставяли нечувано удобство и комфорт, както за спортистите, така и за хората, които единствено са били почитатели на