Вашата количка е празна!

Марката La Martina днес е една от най-популярните марки, която произвежда дрехи за аристократичен спорт - Polo. Но това не е просто марка, която прави дрехи за поло. Тази компания се позиционира като част от самата Поло култура, благодарение на която духът на този спорт прозира във всички колекции на марката. Дори лозунгът на компанията звучи като "Ние сме Поло".

Каква е историята на марката

Историята на марката La Martina започва през 1986 г. на най-тропическия континент в света – Южна Америка.

Ландо Симонети, известен аржентински моден дизайнер, отива в САЩ в най-ранна възраст, за да получи вдъхновение и да почерпи нови идеи за моден дизайн. Там той вижда за пръв път световноизвестната игра, изпълнявана от американски аристократи и английски лордове - конско поло.

Хората със специален статут и репутация са се обличали в удобни, красиви и елитни дрехи, участвали в турнири, почивали и разговаряли помежду си. Всичко е било неописуемо елегантно, красиво и много душевно. Връщайки се в родната си Аржентина, Ландо Симонети изпитва неутолимо желание да създаде своя собствена марка, която да бъде посветена на играта на Поло.

Основателят на бранда е бил на възраст от 67 години, когато поставя началото му. Въпреки това, такава уважавана възраст не само не играе отрицателна роля в историята на марката, но и обратното – благодарение на опита, тя помага на компанията да достигне безпрецедентни висоти.

Какви са първите стъпки на La Martina

Първото нещо, върху което Симонети решава да се съсредоточи, е качеството на направените дрехи. Всеки знае популярната марка дрехи за игра на поло - POLO Ralph Louren. Тази фирма също е специализирана в тази област.

Нейният стил и дизайн до голяма степен се припокриват с La Martina, но качеството е по-ниско. Факт е, че POLO Ralph Louren се фокусира предимно върху обикновените хора, повечето от които биха искали да се присъединят към света на Polo, но те никога няма да могат да направят това, поради редица причини.

Облеклото La Martina е насочено предимно към онези хора, за които играта на поло е неразделна част от живота. Съответно, качеството на облеклото за такива хора трябва да бъде най-високо. Ето защо всички дрехи на La Martina са дрехи от изключително висок клас. Изработват се по специална технология и се използват платове, предназначени единствено за марката.

Тайната на успеха на La Martina се крие не само в качеството, но и в дизайна на колекциите. Ако сравните отново със световноизвестната марка POLO Ralph Louren, можете да видите, че La Martina е тясно насочена марка.

Освен това, вместо скъпи рекламни кампании и различни PR ходове, La Martina, още в първата си година от своето съществуване, просто организира собствен турнир по поло.

Това е една от най-разпознаваемите модни компании по цял свят, чието име ще се произнася с уважение и почит векове напред!