Показани 1 от 24 | 65 (3 Страници)

През далечната 1933 година във Франция отваря врати фирма за създаването на облекло. Зеленото лого на крокодил е онова, което отличава компанията от много други, появили се на пазара през същото това време. Тя се превръща в лесно разпознаваема за хората и с всяка изминала колекция добива все по-голяма популярност и потребителите започват да гледат на нея с един съвсем по-различен поглед.

Основателят на компанията е René Lacoste. Често той е бил наричан с прякора „крокодил“. През 2012 година марката е била продадена на швейцарската семейна група Maus Frères.

История на компанията LACOSTE

Основана през 1933 година, както вече споменахме, от Рене Лакосте и André Gillier, който по онова време е бил най-големият собственик на трикотажни изделия за територията на цяла Франция и не само. Първоначално бизнесът стартира с проектирането на традиционната тениска, която всеки от нас е виждал. Тя представлява изцяло изчистен модел с лого на крокодил, избродирано върху гърдите. Моделът е предназначен за играчите на тенис.

Разрастването на компанията се е състояло през 1951 година. Тогава тя престава да произвежда единствено бяло облекло за тенис и се насочва към създаването на цветни модели ризи, предизвикващи истински фурор. Само година по-късно, след като собствениците правят този избор, ризите започват да се изнасят в Съединените щати, като тяхната основна реклама е, че те са: „символ на статута на компетентния спортист“.

И до днес логото на крокодила е едно от най-известните за САЩ. Хората продължават да проявяват все толкова засилен интерес към всяка една линия, появила се на пазара и да се обличат с модели LACOSTE.

През 1963 година ръководството на компанията е било поето от сина на Рене – Бернар Лакосте. Тогава се бележи най-значителният прогрес за компанията. Тя достига нечувани върхове и надхвърля дори най-смелите очаквания на нейния президент. 300 000 продукта с марка Лакосте са се продавали всяка година, което е една впечатляваща цифра.

Но най-голям растеж компанията има в края на 70 – те години на миналия век. Тогава тя разширява производството си, като освен дрехи, започват да се произвеждат аксесоари, очила, много видове обувки, часовници, редица кожени изделия и какво ли не още. Интересът към всеки новопоявил се продукт бил изключително голям и хората не губели и минута време, преди да го превърнат в своя собственост.

Днес LACOSTE продължава да се ползва все със същия престиж и да привлича вниманието на потребителите право към себе си. Качеството и неподправения стил залягат в производството на всеки един артикул, върху който бива изобразен крокодилът.