Показани 1 от 20 | 20 (1 Страници)

Вече повече от век уникалната марка Lanvin произвежда огромен брой продукти, известни по целия свят, заради своята елегантност, уникалност и разнообразие.

Качеството и изтънчения вкус на този производител няма да остави никого безразличен. Едва ли съществува човек, който да не е чувал за тази величествена и омагьосваща марка.

История на компанията и създателката й

На 1 януари 1867 г. в Париж, в обикновено семейство, се ражда едно изключително предприемчиво момиче на име Жана Ланвен. Още от ранна детска възраст тя проявява интерес към шевния бизнес, а по-късно  ще поеме отговорността като първия дизайнер жена.

През 1889 г. започва историята на известната марка Lаnvin. Тогава Жана Ланвен купува малък магазин в Париж, в който тя просто предлага дрехи за жени. По това време, у дома тя е заета с шиене на нови модели, които е изпробвала върху роднините си.

Най-много от всичко това печели нейната дъщеря, която непрестанно е отрупвана с нови, различни и модерни тоалети. Никой от шедьоврите не е бил подминаван просто ей така.

Хората започват да правят поръчка на същите тези тоалети, с които да обличат децата си. Възползвайки се от тази популярност, Жан решава да произвежда детско облекло.

Първите успехи на Lanvin

През 1908 г. първата колекция за деца е готова. Сега името на Жана Ланвен означава не само уникални женски дрехи и нестандартни модели на шапки, но и първата, по онова време, детска колекция.

През 1909 г. Жан Ланвен става вече известен дизайнер и произвежда първата колекция дрехи в собствената си, току-що отворена, модна къща. Целта й е всяка една дама да може да попълни гардероба си със съвършеното облекло, пасващо перфектно на нейните стил и вкус.

През 1913 г. тя въвежда в модния бизнес изрязана женска рокля, която е изключително продаваема. Единадесет години по-късно, в Париж, се появява новината за откриването на нейния фирмен магазин. Въпреки това, Жана Ланвен не се задоволява с това и започва да произвежда бельо, кожи и дори домашен декор.

Две години по-късно (през 1922 г.) се ражда логото на Lanvin. Марката е представена от самата Жана и нейната дъщеря. Логото, което представлява  жена, държаща ръката на малко момиченце, е специално разработено за Жана от известния художник по това време, Пол Ириб.

През 1926 г. под марката Lanvin се произвежда първата колекция мъжки облекла, отличаваща се с оригиналност и чувство за вкус. Жана продължава да развива производството и насочва вниманието си към парфюмерията. Още през 1927 г. се появява първият женски аромат на Lanvin. Той се радва на огромен успех.  

В тази модна компания  са работили известни модни дизайнери - умели майстори и професионалисти в своята област. Техните имена се чуват от устата на всеки моден познавач. През миналия век, както и в съвременния свят, модната къща Lanvin е новаторска и се отличава с индивидуалност. Марката Lanvin се свързва с елегантност и нежност.