Вашата количка е празна!

Марката Le Coq Sportif е френски производител, занимаващ се активно с производството на спортни облекла, обувки и аксесоари. Всеки един артикул, достигнал до потребителите, е с изключително високо качество и в това ще се убедите и сами, дори и да не сте професионалисти в тази сфера.

Компанията е основана през далечната 1882 година. Нейн основоположник е знаменитият Емил Камусет. През 1948 година за пръв път на пазара са предлагат продукти, които са белязани с известната вече днес марка, а именно петелът. От него момент нататък тя продължава да се развива и да достига все по-високи върхове в сферата на производството на текстил.

За онези от вас, които не знаят, символът на Франция, е галският петел. От него всъщност бива извлечено логото на марката, което и до днес не променя нито един свой детайл. Той бива разпознаван сред малки и големи. Хората от цял свят могат да различат от разстояние дрехите с марка Le Coq Sportif, от всички останали на пазара.

Спонсорски споразумения на Le Coq Sportif

С няколко клуба, компанията има спонсорски споразумения. Към това число спадат Saint-Étienne и Fiorentina. Освен това компанията е спонсор и на екипите за колоездене Quick Step-Innergetic и Team Milram. През 1982 година Тотнъм спечелва FA Coup. Тогава екипите на играчите са предоставени от френската марка, изобразяваща петел.

Освен, че е известна в цяла Европа, френската марка с всяка изминала година добива все по-голяма популярност и в останалите части на света. С огромно уважение и засилен интерес се ползва в Япония и Корея. Там компанията наема дизайнери, с помощта на които да завърши и представи своите глобални колекции на местния пазар.

В Япония, заедно със Sou, фирмата започва създаването на ръчно изработени обувки. Освен това, те пускат н пазара и една друга много специална линия Kamishima Chinami. Освен това марката влиза в партньорство и с Peugeot. Тогава тя създава обувки, които в последствие й създават огромни неприятности. При допир с вода, шевовете почти са се разпадали. Разбира се, това е довело до значителен спад в приходите.

През 2012 г. Le Coq Sportif се завръща към професионалното колоездене и произвежда фланелки за Tour de France по нов петгодишен договор с Amaury Sport Organization.

И до днес марката се ползва с голям с престиж. Тя е предпочитана сред много други на пазара в спортния сектор.