Вашата количка е празна!

Дружеството Lee е вторият производител на дънки в историята. Компанията се появява в света на модата след Levi's, която е първата, проектираща и произвеждаща дънкове панталони.

Това е един от най-известните и разпознаваеми по цял свят брандове, които вече години наред успяват да се задържат на върха и да радват почитателите си с нови, неотразими и неповторими колекции, предназначени както за представителите от силния пол, така и за нежните им половинки.

От къде тръгва всичко

Хари Дейвид Лий, който е активен човек и също така талантлив предприемач, поставя началото на компанията. Лий е роден през 1849 г. във Върмонт. През 1860 г. той се премества в град Turnburg, Vermont. В него момент той е имал едва долар и 50 цента в джоба си.

Две години по-късно Лий започва работа в хотел. За три години успява да спести 1200 долара, които веднага инвестира в недвижими имоти, като увеличава печалбата си с повече от три пъти за 14 години. Със събраните 5000 долара той придобива Central Oil, компания, която се занимава с търговия на едро с керосин.

Животът сблъсква младия бизнесмен с човек, чиито служители често се оплакват от липсата на качество у дрехите, които са носили. Не минава много време, когато Лий решава да отвори фабрика за работни дрехи.

И от първите дни той не желае да шие нискокачествени стоки, защото изпитва неутолима нужда от качество и надеждност. По това време Levi's са единствената професионална компания в производството на панталони. След откриването на фабриката, компанията Lee става втората.

Във времето, когато дънките започват да се произвеждат, търсенето на този тип панталони е много високо. Заради тази вълна в модата Лий се изкачва право към успеха.

След известно време той отваря още две фабрики, където произвежда главно панталони.  По време на Първата световна война Лий получава заповед за доставка на дънки за американски войници.

Какви промени настъпват в Lee

Основателят на марката Lee умира през 1926 година. Причината за смъртта на 77-годишния  бизнесмен е инфаркт. След него ръководството на вече сформирано дружество с огромен брой клиенти и няколко фабрики отива при Ли Си Стайлс.

За модния свят продуктите на Лий са уникални с това, че производителят още от първите месеци не само успешно използва всички последни постижения на Левис, но и представя иновативните си и полезни идеи.

Lee се превръща в първата компания, която започва да произвежда гащеризони. През 1931 г. брандът създава първото дънково яке, след което започва производството на зимни деним якета с кадифена яка и изолирана подплата.

Lee е модна къща, която винаги ще заема върхови позиции в света на модата, заради това, че е дала толкова много през годините. Брандът е разпознаваем по цял свят и колекциите никога не ще престанат да предизвикват интерес у почитателите на добрата визия и неподправен стил!