Вашата количка е празна!

Повечето от вас със сигурност са чували това име, особено онези, които са отдали част от живота си на музиката. Marshall Original е бранд, който успява да обиколи целият свят и да се превърне в един от най-значимите както в миналото, така и в настоящето.

За да допълним знанията ви за тази марка, ще изложим всяка една информация, която смятаме, че ще предизвика интерес у онези, жадни за знания.

Как започва всичко

Повече от 50 години Marshall Original е известна с висококачествения си звук. Няма на света музикална легенда, която да не се е сблъсквала лице в лице с произведенията на изкуството, дело именно на този бранд.

Всичко започва през 60-те години в Англия. Именно тогава Джим Маршал решава да сглоби своя първи усилвател, който е бил изцяло базиран на американския модел Fender. Моделът, който се получава, е носил името JTM45.

Това са първите букви от имената на Джим и неговия син Тери. Цифрата, която е стояла след буквите, е сочила силата, която самият усилвател успял да възпроизведе.

Истината е, че успехът бил меко казано умопомрачителен. Малко са били компаниите по онова време, които са били в състояние да добият подобна слава. Всеки един от продуктите на известната марка бил приеман за шедьовър и хората са били склонни да инвестират всичките си пари, единствено водени от желанието да го притежават.

Знаете ли, че продажбите, които е осъществявала компанията, са били в състояние да подкрепят икономиката на Англия?

Какво се случва днес с Marshall Original

Вероятно единствено хората, които се занимават с музика или се вълнуват от нея, знаят, че най-известните имена в този бранш и до днес продължават да ползват и да инвестират парите си в световноизвестния бранд. Величественият звук, който усилвателите и всички останали техники произвеждали, е успявал да покори хората на всеки един стадион и на всеки един концерт.

В полза на потребителите и на всички привърженици на марката, Маршал създава линия от слушалки и преносими говорители и така всеки един би могъл да усети красотата на звука, както много музиканти обичат да го наричат.

През октомври на 2010 година за пръв път на пазара се появяват слушалките Marshall. Над 1000 чифта са били продадени в рамките на една седмица. Интересът бил до толкова голям, че компанията успява да придобие още по-голяма слава.

Днес марката блести с все същата светлина и името й означава качество и безграничност. Marshall е сред най-известните компании по цял свят и това е известно на всеки един от нас!