Вашата количка е празна!

Всеки един почитател на комиксите е чувал за този бранд, който остава в историята вече дълго време. Освен това компанията успява да се утвърди и да изгради своя имидж по безупречен начин.

Дори и да сте запознати с продуктите на Marvel и да сте заклет фен на марката, не пренебрегваме вероятността да не сте толкова добре запознати със самата история на компанията.

Ето защо в редовете по-долу ще ви споделим не малко приятна и вълнуваща информация, която сме сто процента убедени, че ще задържи вниманието ви за дълго време.

Какво е Marvel и как компанията пробива на пазара

Marvel безспорно успява да създаде едни от най-интересните комикси в света. Тази магическа вселена, която ражда компанията, радва всеки ден своите почитатели, позволявайки им да се докоснат по възможно най-вълнуващия начин до своите любими супер герои. Разбира се, както почти всяка една компания, така и тази преминава през не малко възходи и падения.

През всичките тези години, в които брандът успява да радва своите привърженици, той е стимулиран най-вече от конкуренцията, която среща по пътя си. Това, на практика, е представлява неговото оръжие и се явява като двигател за успеха на марката. Днес компанията, редом с DC Comics, е една от най-големите издателски къщи, успяваща да пресъздаде съвременната култура на комиксите.

Как протича развитието на компанията

Както на повечето от вас е известно, в един момент търсенето на комикси спада драстично и хората престават да проявяват интерес към всичките тези супер герои, които до скоро са били част от живота им. Това съвсем не рефлектира благоприятно върху компанията, но благодарение на Мартин Гудман тя успява да се задържи на върха, където всъщност винаги й е било мястото.

За да задържи своята компания на върха, създателят й решава да промени нейното име, наричайки я Atlas Comics. Стартира създаването на рисувани приключения, редица романтични истории, както и фантазии, които са главно насочени към младежите в обществото.

В края на 50-те години на миналия век Гудман, който поставя началото на една от най-известните компании за комикси, решава да продуцира различни серии, като „Невероятни светове“, „Фантастичен свят“, „Тревожни истории“ и др.

За негово огромно съжаление, те не успяват да привлекат до толкова вниманието на потребителя, колкото той се надява. Всичко обаче си има и своята хубава страна, която в случая е свързана с младите художници и писатели, които през следващите няколко години успяват да допринесат за триумфа на Marvel.

Днес компанията е все толкова популярна, обичана и ценена от хора на всякаква възраст. Освен със създаването на шедьоври, тя е известна и с пускането на красиви, различни и атрактивни колекции облекла и аксесоари, които завладяват съзнанието на потребителя.