Вашата количка е празна!

McArthur & Company е канадска компания, която управлява, издава и разпространява международна фантастика за деца. Нейната централа е базирана в Торонто. Основана е неотдавна, през май 1998 година.

История на компанията McArthur

През първите осем години от нейното съществуване, компанията успява да издаде осем безспорни бестселъра, превръщащи се в истински феномен за онова време. Те са предизвикали интереса както на малки, така и на големи. 21 от тях се превръщат в най-продаваните бестселъри за всички времена, което е един значителен успех. В него момент компанията е била горо с това, което постига и в никакъв случай не дава крачка назад, а се опитва да подобрява своите резултати.

Авторите са избрани за 21 канадски награди и успяват да спечелят 7 от тях, което не е никак малко. През 2003 г. само McArthur имаше двама автори номинирани за наградата на главния управител за фантастика (Private Вижте Жан Макнийл и Edeet Равел Ten Thousand Lovers, публикувани от Hodder-Headline и разпространявани от МакАртър)).

В допълнение към собствения си списък за публикуване, McArthur & Company е действала като изключителен агент в Канада до 31 декември 2009 г. McArthur & Company е член на Асоциацията на канадските издатели, асоциацията на канадските книгоразпространители и Организацията за издатели на книги в Онтарио. McArthur & Company също успява да извърши продажби и маркетинг за базираната в Онтарио фирма Exile Editions.

Ким МакАртър решава да затвори компанията през 2013 г.

След като компанията беше затворена, Ким МакАртър бе признат за виновен за "The Wage Theft" от министерството на труда в Онтарио.