Вашата количка е празна!

Кой не е чувал за една от най-популярните компании по света?! Едва ли съществува човек, който поне веднъж да не е виждал или чувал да се говори за продукт, носещ тази марката Mercedes.

Малки и големи, мъже и жени, хора от всякаква раса и етнос знаят за съществуването на бранда, който години наред е на върха и няма никакво намерение да отстъпи мястото си на която и да е било друга компания.

Каква е историята на всеизвестната марка Mercedes

Всеки е чувал за името на марката, всеки е попадал на продукт, дело на професионалистите, които са част от екипа на компанията, но малцина са запознати с историята на прочутата и могъща компания, наричана Мерцедес. Всичко започва през далечната 1882 – 1886 година.

В историята на създаването на този бранд присъстват три имена, виновни за това тя да блести с такава яркост и мощ. През далечната 1885 година Вилхелм Майбах и Готлиб Даймлер решават да патентоват двигателя с вътрешно горене, като през същото това време успяват да изобретят карбуратор, позволяващ на превозните средства да се движат с бензин. Не след дълго Даймлер създава първия мотоциклет в света, като при проектирането му използва същия този двигател.

През 1887 година талантливият Даймлер изобретява моторната лодка, която до онзи момент е била просто илюзия и мираж за онези, които били влюбени в морето, океана, реките и прочие.

През 1889 г. Майбах и Даймлер изобретяват първото задвижване на четирите колела, което се счита за първата кола. Неговата мощност е надхвърляла една конска сила.

Първата кола, наречена Мерцедес, е построена през 1899 година. Автомобилът е разполагал с двигател с четири цилиндъра, а мощността му е била 35 конски сили. Моделът е бил приеман като състезателен, тъй като е бил двуместен и дизайнът му наподобявал спортна кола.

Какво се случва по-нататък във времето

Докато двамата находчиви мъже работят по общите си проекти, то Карл Бенц решава да постави основите на компанията. Именно това се случва през 1885 година.

За да преодолеят всички тези трудности, основателят на марката и останалите членове от екипа, успяват да демонстрират завидни упоритост, труд, целенасоченост, постоянство и инициатива.

Знакът на трилъчевата звезда и лавровият венец е измислена в чест на обединението на тримата души. От 1937 г. емблемата се е променила малко и се е превърнала в триъгълна звезда в кръг, това, което достига до нас в съвременния свят.

С течение на времето марката успява да представи на своите привърженици не малко колекции, включващи всевъзможни аксесоари, чанти, обувки, облекла. Това е най-големият подарък, който заклетите фенове на Mercedes, е можело да получат.