Показани 1 от 24 | 275 (12 Страници)

Michael Kors е американска модна марка, която принадлежи на известния едноименен дизайнер Майкъл Корс. Седалището на компанията се намира в американския град Ню Йорк. Марката е специализирана в производството на облекло, парфюми и аксесоари.

История на компанията Michael Kors

Основателят на компанията е роден на 9 август 1959 г. в Ню Йорк. Майка му, която по рождение е еврейка, в миналото е имала кариера в моделирането и синът й е наследил от нея любовта си към дрехите. Първите си стъпки, Майкъл започва да прави на 19-годишна възраст.

Още през 1981 г. няколко маркови магазина се съгласяват да представят първата дизайнерска работа на младия Майкъл. Смелите магазини, които приемат това предизвикателство, не са били никак обикновени и са били разположени в най-известните търговски центрове на САЩ.

Още първите колекции на младия дизайнер се харесват на клиентите и това е основната причина за получаването на нови поръчки. Малко след това израстващият професионално Майкъл се превръща в носител на славата и успеха.

През 1997 г. Майкъл Корс е назначен за креативен директор на марката Celine, която се намира във Франция. Пристигането на Корс във френската компания го трансформира и има положително въздействие върху популярността му не само в родината, но и в цяла Европа.

Всяка нова колекция от марката Celine се очаква с нетърпение и всичко това се дължи главно на творческия дизайнер. Корс работи във френската компания до 2003 г., което му коства много усилия и безобразно много творчески идеи. Причината за напускане на компанията е желанието да стартира собствен бизнес.

Две години по-късно Корс получава най-важната награда в живота си. Според консулството на модните дизайнери на Америка, той се превръща в най-добрия дизайнер, специализиран в производството на облекло за жени.

Какви успехи жъне младият дизайнер, представяйки своя нов бранд

През 2000 г. първият магазин, наречен Майкъл Корс, се появява в самия център на Ню Йорк. През същата година американският дизайнер решава да започне да произвежда парфюми. Първият аромат е предназначен за дамите и несъмнено успява да ги омае с всяка една нотка. Година по-късно Michael Kors представя първия мъжки аромат, който се нарича "Island Michael Kors".

Експериментите продължават и през 2001 г., когато марката пуска първите си аксесоари, а през 2002 г. марката започва да произвежда дрехи за мъже. Успехът никак не закъснява, а това е видно доказателство, че дизайнерът се справя просто брилянтно. Той е удостоен с наградата на Консулството на модата като дизайнер на мъжко облекло.

През 2003 г. акциите на американската марка започват да се продават на фондовата борса. Скоро няколко компании се превръщат в нейни собственици. Това обаче не се отразява на престижа на марката, която запазва репутацията си непокътната.

Година по-късно Корс решава да отвори три нови линии за облекло. Тези линии са били наречени Kors Michael Kors, Michael Kors Runaway Collection и Michael Michael Kors. Последната линия е предназначена за всякакви потребители, а продуктите й се продават в сравнително евтини магазини.

И до днес този бранд свети все така ярко и няма ни най-малко намерение да угасва. Той е любим за милиони хора по целия свят и винаги ще бъде на върха!