Показани 1 от 7 | 7 (1 Страници)

Moon Boot безспорно е носител на славата, благодарение на необичайно топлите ботуши, които компанията произвежда от 1970 г. насам.

Тогава, вдъхновен от американците кацащи на Луната, италианският обущар и предприемач Джанкарло Саната разработва уникални по онова време обувки с ярък, забележителен дизайн.

Оттогава Moon Boot е продал над 25 милиона чифта обувки. Днес гамата на компанията е много по-широка и по-гъвкава, пасваща идеално на градската мода.

Как стартира прогреса на марката

На 20 юли 1969 г. светът бива шокиран от новината - американският астронавт Нийл Армстронг каца на Луната! За пръв път в историята мъжки крак стъпва на повърхността на мистериозен спътник на земята.

Краката, които стъпили там, били обути в невероятно оформени обувки, наричани „лунни ровери”! Между другото, същите тези обувки на Армстронг, размер 42, все още са на Луната.

През есента на 1969 г. млад италиански обущар Джанкарло Саната пристига на станция Пен в Ню Йорк и съзира огромен плакат с астронавти, върнали се от Луната преди няколко месеца.

Като професионалист, той преди всичко обръща внимание на странните обувки, с които са били обути. След завръщането си у дома, в северната част на Италия, в град Монтебелуна, център за производство на ски обувки, Саната проектира обувките, базирани на ботушите на американските астронавти.

Полученият модел е абсолютната им противоположност: ярки цветове, найлон, полиуретан, гумена подметка. В рамките на няколко месеца първите лунни ботуши са представени на широката общественост на международната спортна изложба.

Те успяват да предизвикат нечуван до онзи момент интерес. Малко по-късно, през 1978 г., лунната обувка или още Moon Boot се превръща в независима търговска марка. Популярността на новите обувки нараства експоненциално.

Необичайно леки и топли, те успяват да спечелят любовта не само на любителите на зимните спортове, но и на тези, които са запознати с тежките студове.

Дизайнерът решава да обгърне обувките си в лека водоустойчива пластмаса – за да ги предпази от сняг и в следствие на това разработва специален протектор за подметката, без да му позволява да се плъзга по леда.

Получава се уникален и неповторим унисекс модел, който гарантира успех и при двата пола. Идеята, която всички са възприемали за налудничава, се превръща в огромен успех.

Какво се случва днес с Moon Boot

Днес Moon Boot са също толкова търсени, както и преди. Съществуват безброй места, където тези обувки се оказват изключително удобни и комфортни. Дизайнерът предлага стилни обувки, изработени от най-съвременните материали, произведени с помощта на иновативни технологии.

Модерните двуслойни модели са непромокаеми, задържат топлината и са способни да приемат формата на краката на своя собственик.

Въпреки масивния си вид, те са изключително леки. Ярки и еднотонни, те са в готовност да украсят краката на знаменитостите и да си намерят място върху кориците на лъскавите списания. Световноизвестните дизайнери ги включват в колекциите си. Марката е сред най-обичаната от представителите и на двата пола.