Показани 1 от 24 | 401 (17 Страници)

NIKE е американска мултинационална компания, за която всеки от нас е чувал. Тя се занимава с проектирането, разработването и производството на обувки, облекло, оборудване, аксесоари. Те се отличават от всички останали на пазара, познати добре на производителите, посредством своето ненадминато качество и дизайн, който няма как да бъде имитиран. Освен това удобство и комфорт заляга в епицентъра на политиката на корпорацията, носеща името Nike.

Седалището на компанията се намира в района на град Портланд. Той е най-големият доставчик на спортни стоки за целия свят. Годишно приходите достигат цифра, която трудно може да се конкурира от някой друг производител на обувки и облекло. Става въпрос за 24, 1 милиарда щатски долара.

През 2012 година компанията наема над 44 000 души от цял свят. Осеняването на марката е било извършено през 2014 година. Тя е била призната като най-голямата марка за спортните среди. Оценяването й възлизало на цена от 19 милиарда долара. Днес марката се оценява на близо 29,6 милиарда щатски долара. Истински феномен в историята на производството на спортни обувки, облекла и аксесоари.

История на компанията NIKE

Основаването на компанията се е случило през далечната 1964 година. Датата, на която отваря врати, е 25 януари. Първоначално тя изгрява на пазара като "Blue Ribbon Sports" от Bill Bowerman и Phil Knight и официално се превръща в Nike Inc. на 30 май 1971 г. Името на компанията е било взаимствано от гръцката богиня на победите. Продуктите на Найк са били продавани под собствена марка. Към дългия списък принадлежат: Nike Golf, Nike Pro, Nike +, Air Jordan, Nike Blazers, Air Force 1, Nike Dunk, Air Max, Foamposite, Nike Skateboarding.

Освен това Найк е собственик и на на "Бауер Хокей", която по-късно е била преименувана на Найк Бауер. Преди това тя е била законна собственост на Коул Хаан и Умбро. Найк осъществява спонсорство на едни от най-добрите спортисти и спортни отбори по целия свят. Изключително признати са търговските марки "Just Do It" и логото на Swoosh.

Днес компанията е световен лидер за производство на облекла и обувки. С всяка изминала година тя бележи все по-значителни резултати и хората не престават да я предпочитат сред всички останали производители на спортни артикули.

Найк винаги ще бъде на върха, благодарение на перфектно разработените модели, които по-късно се превръщат в готов реализиран продукт. Изключително голям е броят на хората, които работят в компанията и дават своя принос за това, в което днес се е превърнала тя. Няма страна, в която о сега да не са чували за NIKE.