Показани 1 от 9 | 9 (1 Страници)

ONITSUKA TIGER е марка, за която са чували хората по цял свят. Тя бележи значителен успех през годините и до днес успява да се съхрани като една от най-предпочитаните марки за здрави и качествени обувки. Първата обувка, която компанията произвежда, е наподобявала сламено изобретение. Тя е била отхвърлена от почти всеки един и тогава компанията решава, че е настъпил момент, в който да се върне стъпка назад и да положи малко повече усилия, относно проектирането на модела.

През 1952 година, подобрявайки значително стария модел, Onitsuka създава обувка, която започва да се нрави на баскетболистите не само като визия, но и заради удобството и комфорта, които моделът предлага. Скоро след това тя се превръща в популярен модел за цяла Япония.

3 години по-късно компанията набира скорост, благодарение на иновативните си разработки и тогава тя решава да разшири бизнеса си, като обхваща 500 магазина за спортни стоки, намиращи се на територията на Япония.

Оницука Тайгър работи заедно с маратонския състезател Тору Терасава през 1953 г. Целта на фирмата е да се стигне до разработка на такава обувка, която ще служи вярно на бегачите на дълги разстояния, като предпазва техните ходила и не позволява това те да се изморят.

Абебе Бикила, който е етиопски бегач, започва да носи обувки с тази марка през 1957 година. Тогава той признава, че за пръв път през цялата си кариера обува обувки, които съвсем не чувства на краката си и може да ги сравни с това все едно е бос. Това е страхотна реклама за японската компания, която се опитва да добие колкото се може по-голяма популярност. Обувките също са били носени през 1958 г. от пилота за къси разстояния Оливър Скилтън, когато той печели бронз в континенталните европейски игри.

През 1964 г. Onitsuka изброява дружеството на фондовата борса в Кобе и по-късно на борсите в Осака и Токио. Сцената ASICS беше представена за първи път през 1966 г. по време на предварителните олимпийски опити за летните олимпийски игри през 1968 г. в Мексико Сити. LIMBER е първият модел, който включва ASICS ивици от страната на горната част.

През 70-те години на миналия век, Onitsuka Tiger представя FABRE, заставайки в баскетбола на FAstBREak. Японският отбор е носил FABRE на летните олимпийски игри през 1972 г. в Мюнхен, където завършива 14-и. През 1972 г. GTO, Jelenk и Onitsuka обединяват своите финансови и атлетични позиции за изграждане на регионален офис за продажби близо до Хокайдо за Зимните олимпийски игри през 1972 г., което би довело до евентуалното сливане през 1977 г. и на трите компании, известни като ASICS.