Показани 1 от 24 | 117 (5 Страници)

Всички вие сте чували за една от най-зрелищните спортни марки, които успяват да си проправят път на пазара, превръщайки се в основни лидери в производството на облекла, обувки и аксесоари. PUMA е мултинационална компания, която поставя своето начало в Германия. Седалището й се намира в Херцогенаурах, Бавария. Тя е третият по големина производител на спортни облекла, отнасящо се за целия свят.

Основана е през далечната 1948 година. Нейн основоположник е всеизвестният Рудолф Даслер. Години по-рано, Рудолф и брат му Адолф създават дружество, наречено Gebrüder Dassler Schuhfabrik (Dasler Brothers Shoe Factory). Взаимоотношенията помежду им прерастват във война и двамата братя решават да се разделят преди да е станало твърде късно. Те се разделят през 1948 година. Тогава се поставя началото на две отделни фирми, които и до днес са едни от световните лидери при производството, проектирането и създаването на спортни облекла, обувки и аксесоари – Адидас и Пума. Днес и двете дружества се намират в Херцогенаурах, Германия.

История на компанията PUMA

От 1986 година насам PUMA се превръща в публично дружество, което е регистрирано на фондовата борса във Франкфурт. През 2007 година немската спортна марка се превръща в част от френската група Kering. През 2013 година, на 1 юли компанията бива поведена от бившия футболен професионалист Бьорн Гулден (главен изпълнителен директор).

Днес марката разполага с повече от 10 000 служители от цял свят и разпространява продуктите си в повече от 120 държави.

Малко след като двамата братя са стигнали до единодушното решение а се разделят по пътя си, дружеството, което създава Рудолф, първоначално е наричано Руда, но по-късно то е било прекръстено на PUMA. Първоначалното лого на марката е представлявало квадрат, в който има звяр, който прескача “D”. Това лого е било регистрирано заедно със самото имен на компанията. Това се случва през 1948 година.

Самото начало на историята на компанията

Съвсем кратко ще разкажем за това от къде води началото си един от световните лидери на пазара за цял свят, свързан с производството и проектирането на спортни обувки и облекла. Това е било времето на Втората световна война. В един момент Рудолф решава да напусне училище и да се присъедини към бизнеса на своя баща.

През 1924 година Рудолф и по-малкият му брат Адолф, наричан Ади основават своя собствена фабрика за обувки. Това всъщност е самото начало, от което произлиза изключително успешната днес компания, наречена PUMA. Тя е една от трите най-велики и успешни марки за облекла и обувки, принадлежащи към спортната линия.