Показани 1 от 24 | 30 (2 Страници)

Reebok е световна компания за спортни обувки и облекла, която работи от 2005 г. насам като дъщерно дружество на Adidas. Компанията се занимава активно с производството и разпространението на облекла и обувки, предназначени за тичане, фитнес, както и такива, подходящи за ежедневието. Марката е официален спонсор на спортни облекла за UFC, CrossFit, Spartan Race и Les Mills.

Reebok бива учредена като дружество, придружавана от Фостър и синове. Компанията е основана през далечната 1895 година в Болтън, Грейтър Манчестър, Англия. Доста продължителен е периодът, през който облеклата на тази марка включват флаг на Съюза на Джак. Това се случва в годините между 1958 и 1986 година.

Глобалните седалища се намират в Кантон, Масачузетс, САЩ с регионални офиси в Амстердам (EMEA), Монреал (Канада), Хонконг (Азиатско-тихоокеанския) и Мексико (Централна и Южна Америка).

През ноември 2016 г. компанията обяви, че ще премести местонахождението си в Бостън. Основна причина за това е било смятано, че според управителите на компанията тя е трябвало да се намира в град, където много повече граждани да се възползват от работните места, които им биват осигурени.

Още през 1895 година Джоузеф Уилям Фостър, когато е била в ранна възраст, почти 14 – годишен, решава да започне процес по проектиране на едни от първите обувки, които някога компанията е произвеждала. Идеите му определено са били доста прогресивни, което на свой ред води до основаването на свой частен бизнес "J.W. Фостър "през 1900 г. Малко по-късно той се присъединява към своите синове и оттогава името на компанията е било променено на Д.У. Фостър и синове.

През 1958 г. в Болтън двама от внуците на основателя Джо и Джеф Фостър образуват друга компания "Рейбок", след като са намерили името в южноафрикански речник, спечелен от Джо Фостър като момче. Името е африканско и става въпрос за вид африканска антилопа.

През 1979 г. по време на шоуто на Chicago International Sneaker Trade един американски бизнесмен, Пол Fireman, забеляза Рейбок. От него момент нататък облеклото, носещо тази марка е започнало да достига до Съединените щати, като по този начин е белязано изключително развитие за собствениците на компанията и истински прогрес, до който много трудно се достига.

През 1982 г. Reebok дебютира обувките за аеробика Reebok Freestyle. Това било първата атлетична обувка, предназначена за жени. Фитнес професионалистът Джин Милър е станал лице на "Step Reebok", фитнес кампанията и програмата за аеробика на компанията. През следващата година продажбите на Reebok са били 13 милиона долара.

И така през годините марката изкачва все по-високи и по-високи върхове. Нес е една от водещите компании на пазара, свързани с проектиране, производство и разпространение на спортни облекла, обувки, аксесоари и оборудване.