Вашата количка е празна!

Sergio Tacchini е един от най-известните италиански модни дизайнери, занимаващи се с проектирането, създаването и разпространяването на спортно облекло. Той е бивш тенисист. Спортното облекло, което е с неговото име, се намира в Bellinzago Novarese, Novara, Италия.

Историята на SERGIO TACCHINI

SERGIO TACCHINI е професионален тенис играч, който стартира кариерата си едва на 17 – годишна възраст. Тогава той става част от тенис клуба на Милано. Това се случва през 1955 година. През 1960 г. спечели титлата на италианския шампион над Никола Питарангели. Също така се състезава в Купата на Дейвис, като брои пет победи в единични и един в двойки в общо петнадесет мача.

Бизнес

През далечната 1966 година Серхио Тачини основава Sandys S.p.A. Няколко години по-късно компанията приема неговото име и така остава и до днес. Първоначалният замисъл на италианеца е бил да експериментира с цветовете и тъканите и да създаде уникални и неповторими облекла за тенис. Това се е случило в момент, в който играчите на тенис са се показвали на игрището предимно с екипи, които са в бялата гама.

Независимо от това, че идеята му била насочена единствено към спорта, с който той самият се е занимавал професионално години наред, то неговите колекции са успели да обхванат още фитнес, голф, ветроходство, както и облекло, което хората са можели да носят през свободното си време и да демонстрират класа и стил.

В средата на осемдесетте години италианският спортист и дизайнер успява да завоюва неочакван успех и да вдигне летвата за своите конкуренти много нависоко. Той създава тениската „Далас“.

През 2008 година фирмата е била закупена от китайския бизнесмен в Хонг Конг Били Нгок, собственик на Hembly International и сътрудник на американския бизнесмен Рон Бъркли. През 2011 г. годишните приходи на фирмата са били по-малко от 50 млн. евро.

Много от спортистите се присъединиха към марката Sergio Tacchini през годините. Повечето от тях са известни тенисисти от 70-те и 80-те години на миналия век като Джими Конърс, Витас Гроулаит, Или Настасе, Матс Уиландър, Джон Макенроу, Мартина Навратилова, Серги Брюгера, Пат Кеш, Габриела Сабатини Пийт Сампрас и Мартина Хинис.

Джокович подписва десетгодишна сделка с Тачини през ноември 2009 г. По време на подписването си той е бил четвърти в класацията на ATP и печели само една титла от Големия шлем. През 2011 г. става световен номер 1 и печели 48 от 49 мача на професионалното турне. Това се превръща в една изключително добра реклама за италианската марка.