Показани 1 от 24 | 107 (5 Страници)

Timberland е американски производител и търговец, чиито акцент пада предимно върху обувките. Компанията е собственост на VF Corporation. Обувките Timberland се продават на хора, които възнамеряват да ги използват на открито. Дружеството продава и облекло, като дрехи, часовници, очила, слънчеви очила и кожени изделия. Всички те са от свръх висок клас и качеството им не подлежи на коментар. Всеки един от вас, който е собственик на артикул от тази марка знае, че за направата на всеки чифт обувка или дреха са използвани издръжливи, устойчиви и висококачествени материали, които позволяват дълго време да не се разделяте със своята придобивка.

Седалището на фирмата се намира в Stratham, Ню Хемпшир. Тимбърланд също разполага с офиси, намиращи се в другите части на света и от там се задвижва производствения процес. Horween Leather Company се явява като основен дистрибутор на кожени материали, с които биват ушити едни от най-известните и популярни обувки за цял свят.

През последните няколко години, емблематичният модел на марката е кубинката, която се изработва в специфичния за Timberland жълт цвят. Тя няма как да бъде сбъркана с някой друг модел, появявал се някога на пазара.

През 1973 година Синди Сиртс представя The Original Yellow Boot на целия свят. Старанието му в никакъв случай не е било насочено изцяло към това да предаде на хората едно съвсем различно и непознато усещане. Виждайки обувките, които са в жълт цвят, те моментално се отдават на точно това усещане, без да имат обяснение как това се случва.

Оригиналният водоустойчив жълт ботуш е създаден основно за работещите англичани, прекарващи дълго време извън домовете си и сблъсквайки се пряко с неприятните климатични условия навън. Обувката е изградена от 39 компонента, които са конструирани чрез 80 отделни стъпки. Вложено е нечувано до момента старание, проницателност и прецизност, докато протича целия цикъл на създаване на модела.

През деветдесетте години на миналия век е можело да се види как едни от най-ярките световни звезди са били обути с чифт жълти ботуши, които непретенциозно съчетавали с дрехи, удобни за ежедневието. Днес те продължават да се купуват с все същия засилен интерес и да бъдат на върха на модните изкупения.

Те не са предназначени само за една група хора в обществото, а за всеки един който цени качествената обувка и полага усилия да се превърне в нейн притежател.

Жълтият ботуш с марка Timberland става известен и популярен, благодарение на един италиански джентълмен, който малко след основаването на компанията пристига директно в Синди и заявява, че желае да закупи 600 чифта обувки. След като си заминава, той се връща отново с молба да закупи всички останали. По този начин ботушът на Timberland добива своята популярност и днес е една от най-здравите, модерни и желани обувки от всички.