Показани 1 от 24 | 409 (18 Страници)

Under Armour е американска компания, която произвежда обувки, спортни и ежедневни облекла. За централа на компанията е избран Балтимор, Мериленд. Освен това разполага с допълнителни офиси, които се намират Амстердам (Европейски щаб), Остин, Гуанджоу, Хонг Конг, Хюстън, Джакарта, Лондон, Мексико, Мюнхен, Ню Йорк, Панама Сити Париж, Питсбърг, Портланд, Сан Франциско, Сао Пауло, Сантяго, Сеул, Шанхай и Торонто.

История на фирмата Under Armour

Основател на компанията е Кевин Планк. Той поставя начало на нейната история през 1996 година. В него момент собственикът на компанията е бил едва на 23 – годишна възраст, но това съвсем не му е попречило да я управлява по абсолютно достоен начин и да я превърне в истинска империя, която и до днес се ползва с все същия престиж и огромен авторитет. Основателят на Ъндър Армър е бивш капитан от специалните отбори на футболния отбор на университета в Мериленд.

Планк първоначално е започнал бизнеса от мазето на баба си във Вашингтон. Неговото време е преминавало по пътищата, като едно от нещата, с които се отличавал от всички пътешественици, е било това, че той не носел никакъв багаж в багажника на своя автомобил. През 1996 година той извършва първата си продажба, която е била на стойност 17 000 долара. След като известен период от време той обитава мазето на баба си, той решава да се премести в Балтимор.

Докато е в Университета в Мериленд той започва да се отегчава от постоянното преобличане на тениските под блузата му, които непрестанно се потят. Едно от нещата, които обаче му прави силно впечатление е фактът, че шортите му остават сухи през цялото време и не се налага да ги подменя с нов чифт.

Това, както и сами се досещате, е неговият тласък или вдъхновение да се заеме с изработката на фланелка, която бива изработена от тъкан, която попива изцяло влагата и не се налага постоянно преобличане.

След като завършва Университета в Мериленд, Планк развива своя първи прототип на риза, която той раздава на съотборниците си от Мериленд и приятелите си, които са продължили да играят в НФЛ. Планк скоро усъвършенства дизайна, създавайки нова тениска, изработена от микрофибър, която поглъща влагата и поддържа спортистите сухи и ги дарява с усещане за прохлада и приветливост.

Скоро след като той създава този модел тениска, някой от световноизвестните марки като Адидас, Пума, Найк и Reebok тръгват по стъпките на основателя на Under Armour и се залавят с безспорно трудоемката задача да създадат модел, който изцяло да попива влагата от телата на спортистите и кожата им да остава суха.

От него момент нататък, марката се превръща в една от най-разпознаваемите, каквато остава и до днес. Тя е била предпочитана както от хора, които активно се занимават с футбол, така и от такива, които са нейни привърженици, заради комфорта и удобството, с които дарява хората.