Вашата количка е празна!

Volcom е марка, която се занимава с проектирането, производството и разпространението на обувки, облекло и аксесоари, предназначени както за дамите, така и за господата. Седалището на компанията се намира в Коста Меса, Калифорния, САЩ. Фирмата става известна на пазара, благодарение на нейното лого и лозунга „Нека децата се возят безопасно“. Главният изпълнителен директор на Volcom е Тод Химел.

История на компанията VOLCOM

Компанията е основана през далечната 1991 година от Ричард "Уоли" Уолкот и Тъкър "Т-Доуг" Хол. През март 1991 г. двамата приятели отиват на сноуборд пътуване до Тахо, САЩ, а след това решават да започнат да се занимават с производството и продажбата на облекло, предназначено за хората, привърженици на този екстремен спорт.

Чет Томас е първият скейтбордист, който компанията решава да спонсорира. През 1995 Volcom се превръща в първата компания за спортни акции, която създава звукозаписна компания Volcom Entertainment.

През април 2005 г. компанията приема настоящото си име "Volcom, Inc." През 2008 година, по-конкретно през първите месеци на година, компанията извършва първото си придобиване, като тогава Electric Visual Evolution LLC се превръща в нейна собственост за 25,3 милиона щатски долара.

На 2 май 2011 г. френската луксозна, спортна и лайфстайл група Kering (известна преди като Pinault-Printemps-Redoute и PPR) е стартирала оферта за закупуване на Volcom Inc. за 24,50 долара за акция, на стойност 608 млн. щ.д. Съветът на Volcom подкрепя единодушно предложението на Kering и акционерите са били посъветвани да продадат своите акции на френската компания.

След като френската компания се превръща в собственик на Volcom, то тогава тя решава, че е настъпил моментът, в който да извърши запомнящи се промени, така че да вдигне рязко рейтинга на марката и да превърне продуктите, които тя произвежда, в желани от хората по цял свят, независимо към коя обществена група принадлежат.

Първият магазин на Volcom бе открит на 23 ноември 2002 г. в Лос Анджелис. Оттогава в САЩ са открити още седем магазина Volcom и още шест в Канада. Това е било само началото на онова, което е замислила Kering. Очевидно нейният план е добре обмислен и всичко се случва така, както предварително е било прогнозирано.

Извън Америка Volcom има многобройни международни магазини, включително в Хосегор, Бордо и Париж, Франция; две в Бали, Индонезия; Токио, Япония; Дърбан и Претория, Южна Африка; Банкок, Тайланд; Лондон и Фалмут, Англия; Буенос Айрес, Аржентина; Сантяго, Чили; Лима, Перу; Сао Пауло, Бразилия; Исла де Маргарита, Венецуела; Лисабон, Португалия Мюнхен, Щутгарт и Берлин, Германия; Калгари, Едмънтън, Ванкувър, Уинипег и Форт Макмурай, Канада, Коста Рика; и Гуам.